

«Σφραγίδα» αξιοπιστίας χαρακτήρισε την επενδυτική βαθμίδα ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, μιλώντας στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιείται στους Δελφούς 26 – 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
«Όταν δεν την έχεις, σε αποκαλούν junk, σκουπίδι και για πολλούς επενδυτές είναι σημαντική γιατί το καταστατικό τους τούς απαγορεύει να επενδύουν σε χώρες που δεν την έχουν», εξήγησε ο κ. Πατέλης.
Έκανε λόγο για τρεις οίκους που μας τοποθετούν ένα κλικ κάτω από την επενδυτική βαθμίδα και στην ερώτηση γιατί το κάνουν αυτό αφού πληρούμε τις προδιαγραφές, απάντησε «προφανώς γιατί έχουμε εκλογές».
Όταν ρωτήθηκε από τον συντονιστή της συζήτησης και παρουσιαστή του Star Channel, Γιώργο Ευγενίδη, σχετικά με το δίλημμα που θέτει η κυβέρνηση πως, αν υπάρξει άλλη πολιτική λύση, θα πρέπει να ξεχάσουμε την επενδυτική βαθμίδα, είπε ότι δεν είναι εκβιαστικό και αναφέρθηκε τόσο στη δήλωση του Γιώργου Σταθάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα του θα κρατικοποιήσει την Εθνική τράπεζα όσο και στις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Βαρουφάκη για το σχέδιο Δήμητρα.
Μάλιστα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το 2019 παρέδωσε τα κόκκινα στο 45%, ακριβώς όπως τα παρέλαβε, ενώ είπε ότι ήταν εναντίον του προγράμματος Ηρακλής και της ανακεφαλοποίησης της τράπεζας Πειραιώς το 2021. Σε σχέση με το πρόγραμμα της ΝΔ που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, είπε ότι είναι κοστολογημένο γύρω στα 7 με 8 δισ. στην τετραετία, ενώ για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά μία μονάδα είπε ότι στόχος είναι να γίνει το 2025, αφήνοντας ανοιχτό ωστόσο το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί νωρίτερα, αν τα πράγματα πάνε καλά.
Σχετικά με τον στόχο για 3% ανάπτυξη, σημείωσε ότι θα φανεί αν είναι αισιόδοξο σενάριο ή όχι, επισημαίνοντας πάντως ότι η Ελλάδα κατάφερε να έχει ρυθμούς ανάπτυξης πολύ υψηλότερους από τους μέσους όρους της ΕΕ, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ καταρτίστηκε όχι μόνο με βάση την εκτίμηση για την ανάπτυξη αλλά και με βάση τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.
Τέλος, αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», του οποίου οι δικαιούχοι αυξήθηκαν σημαντικά φτάνοντας τους 137.000. Σε ερώτηση αν υπάρχουν τόσα ακίνητα διαθέσιμα, απάντησε ότι έχουμε 800.000 κλειστά ακίνητα. «Ακίνητα υπάρχουν, το ερώτημα είναι πώς θα τα δώσουμε, ώστε να πέσουν στην αγορά», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά Νέα
Δ. Αναγνωστόπουλος: Μέσα στον Μάιο θα είναι έτοιμος ο προσωπικός αριθμός – Θα διορθώσει τυχόν λάθη στα μητρώα του καθενός
«Ο προσωπικός αριθμός δεν είναι ένας ακόμα αριθμός που βγαίνει για κάποια συγκεκριμένη χρήση..
Συνάντηση του ΥΠΕΝ Σ. Παπασταύρου με το μέλος του Κογκρέσου Αντιπρόεδρο της Υποεπιτροπής Ενέργειας, Randy Weber
Οι έρευνες υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και η ενεργειακή ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου συζητήθηκαν.
Ν. Ανδρουλάκης: Χωρίς πολιτική αλλαγή, με τη σημερινή κυβέρνηση που υπηρετεί τους λίγους και ισχυρούς, η χώρα δεν θα σηκώσει κεφάλι
«Με ανοιχτά μάτια ψηφίστε ΠΑΣΟΚ για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή, για να πάει η.
Σ. Φάμελλος: Δεν υπάρχει περιθώριο για αναβολή του Συνεδρίου της αναγέννησης και επανεκκίνησης
«Προχωράμε για το Συνέδριο δηλώνοντας την κοινή μας βούληση για την κοινωνική και πολιτική.