

Με έντονη διάθεση αυτοκριτικής φαίνεται πως αποχαιρετά – τουλάχιστον από τη θέση της Καγκελαρίου – η Ανγκελα Μέρκελ της Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται πως η Γερμανίδα πολιτικός βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης στην Ελλάδα, όπου το πρόγραμμά της περιλάμβανε ιδιωτικό δείπνο στο σπίτι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Λυκαβηττό, και από το πρωί της Παρασκευής συνάντηση με σπουδαστές στο Ινστιτούτο Γκαίτε, συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τέλος συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου και αμέσως μετά κοινή συνέντευξη Τύπου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως είχαν και τα όσα ειπώθηκαν από την Α. Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στο Ινστιτούτο Γκαίτε, όπου μιλώντας στους σπουδαστές παραδέχθηκε ότι ζήτησε πολλά από τη χώρα μας: «Ευχαριστώ όλους όσοι είστε διατεθειμένοι να συζητήσετε μαζί μου, είστε ένα κομμάτι του διαλόγου. Συναντώ νέους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Είστε η γενιά που πέρασε δύσκολη 10ετία, κατά την οποία πολλά άλλαξαν. Εγώ, ως ομοσπονδιακή καγκελάριος ήμουν αυτή που πίεσε πολύ την ελληνική κοινωνία γιατί απαίτησα πολλά» ενώ συμπλήρωσε πως «Βρίσκομαι εδώ για να μάθω πώς διαμορφώνεται πλέον η κατάσταση στην Ελλάδα. Είναι η αποχαιρετιστήρια επίσκεψή μου. Είχαμε τη μεγάλη πρόκληση του ευρώ και το μεγάλο ζήτημα του μεταναστευτικού. Η Ελλάδα είχε μεγάλη εμπλοκή σ’ αυτές τις εξελίξεις κι αυτό είχε επίδραση σε όλη την ΕΕ» είπε η Γερμανίδα πολιτικός απευθυνόμενη στους σπουδαστές πριν αναχωρήσει για το Προεδρικό Μέγαρο κι εν συνεχεία το Μέγαρο Μαξίμου.
Σχετικά Νέα
Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για το πόρισμα του ΕΜΠ για τα Τέμπη
Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ στον απόηχο της δημοσιοποίησης του πορίσματος.
Δ. Αβραμόπουλος: Η Ευρώπη είναι αποδυναμωμένη
«Η Ευρώπη είναι αποδυναμωμένη, το ευρωπαϊκό όραμα σβήνει». Αυτό δήλωσε ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος.
Κ. Πιερρακάκης: Δεσμευόμαστε σε μια διεθνή οικονομική τάξη βασισμένη σε κανόνες
Τη δέσμευση της Ελλάδας σε μια διεθνή οικονομική τάξη βασισμένη σε κανόνες, καθώς και.
Σ. Ζαχαράκη στη σύνοδο Υπουργών Παιδείας στις Βρυξέλλες: Απαραίτητη η καλλιέργεια δεξιοτήτων μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος, για μια Ευρώπη ανταγωνιστική
Η ανθεκτικότητα και η προσαρμοστικότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά τη διάρκεια κρίσεων, η σημασία.