Α. Λοβέρδος: Ο Ρασπούτιν είναι υπουργός; Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω την σκευωρία

Απουσία των Πάνου Καμμένου και Παύλου Πολάκη ξεκίνησε η διαδικασία συζήτησης και ψήφισης επί της άρσης ασυλίας των Α. Λοβέρδου, Αρ. Φωκά και Μάριου Σαλμά.

«Θέλω την άρση της ασυλίας μου προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία για μένα» είπε ο κ. Λοβέρδος, ενώ προχώρησε σε βαρύτατες καταγγελίες περί επηρεασμού της Δικαιοσύνης από συγκεκριμένα κέντρα. «Ο Ρασπούτιν είναι υπουργός;» διερωτήθηκε ο κ. Λοβέρδος λέγοντας πως όλα θα ’ρθουν στο φως. «Πρόσωπο με πρόσωπο θα συντρίψω τη σκευωρία, όσοι την οργάνωσαν είναι κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου. Θέλω την άρση της ασυλίας μου και ενώπιος ενωπίω θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη».

Ο κ. Λοβέρδος εξαπέλυσε επίθεση και κατά της κυβέρνησης για παραβίαση του Συντάγματος καθώς κατηγόρησε δέκα πολιτικούς μεταξύ των οποίων πρώην Πρωθυπουργούς, και υπουργούς για την υπόθεση Novartis χωρίς στοιχεία.

«Παραβιάσατε το Σύνταγμα με την ψευδοθεωρία της διαφοράς ανάμεσα σε υπουργικά αδικήματα κατά την άσκηση κυβερνητικών καθηκόντων αφενός και αφετέρου σε υπουργικά αδικήματα που ασκούνται «με ευκαιρία» την άσκηση των καθηκόντων» είπε.

«Και αρνηθήκατε να γίνει από την προανακριτική της Βουλής η έρευνα και στη συνέχεια από το Ειδικό Δικαστήριο, αφού είχαμε δηλώσει εμείς οι δέκα πολιτικοί πως δεν θα επικαλεστούμε την παραγραφή. Και αρνηθήκατε άρα να έλθουν οι κουκουλοφόροι ψευδομάρτυρες στη Βουλή και να ξεσκεπαστεί η σκευωρία, η πλεκτάνη και τα εγκλήματα που είχαν διαπραχθεί. Και δεν διστάσατε να παραβιάσετε, ακόμη και την ίδια σας την ψευδοθεωρία, και το κάνετε και σήμερα, εδώ, για τους δικούς σας Υπουργούς. Η ψευδής καταμήνυση, η συκοφαντική δυσφήμιση, η υποκλοπή συνδιασκέψεων είναι κατά την άσκηση των καθηκόντων των Υπουργών;

Γι’ αυτούς δεν ψηφίζετε άρση ασυλίας. Αυτοί είστε. Η αθλιότητα των διπλών δεδομένων. Άλλα μέτρα και σταθμά για τους αντιπάλους σας, άλλα για σας».

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας πρότειναν χθες κατά πλειοψηφία την άρση ασυλίας των κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδου, Μάριου Σαλμά και Αριστείδη Φωκά, ενώ έδωσαν την ψήφο τους τόσο για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, όσο και για τον πρώην κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο οι οποίοι ζήτησαν να μην αρθεί η ασυλία τους.

Τόσο ο κ. Πολάκης όσο και ο κ. Καμμένος συνεχίζουν το «κρυφτούλι» ζητώντας να γίνει χρήση του άρθρου 86 του Συντάγματος για την υπουργική ασυλία, σύμφωνα με το οποίο για να παραπεμφθούν θα πρέπει να γίνει αίτημα στην Βουλή περί σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής.

Ο κ. Αρ. Φωκάς ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας του προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ενώ ζήτησε από τους συναδέλφους του να μην φύγουν από την Ολομέλεια για να παρακολουθήσουν την επίκαιρη επερώτηση του Πάνου Καμμένου για τις ενέργειες του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σχετικά με τον διαγωνισμό έκδοσης διαβατηρίων.

Ο Μάριος Σαλμάς αναφέρθηκε εκτενώς στις κατηγορίες που του αποδίδουν οι εισαγγελικές αρχές σχετικά με την υπόθεση των διαγνωστικών αρθροσκοπήσεων. «Είδα την δικογραφία αλλά δεν κατάλαβα τίποτα. Ο ΕΟΠΥΥ είχε αποφασίσει ομόφωνα για την υπόθεση. Δεν υπάρχει καμία δική μου ανάμιξη. Από πού προκύπτει πως εγώ επηρέασα αυτές τις συμβάσεις;» είπε ο κ. Σαλμάς.

Σχετικά Νέα