

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε σήμερα, πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20), ότι η συμφωνία που επιτρέπει την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών και αναμένεται να λήξει αυτή την εβδομάδα είναι «απαραίτητη για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια».
«Η πρωτοβουλία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας και οι προσπάθειες που έχουν στόχο να διασφαλίσουν ότι τα ρωσικά τρόφιμα και λιπάσματα μπορούν να κυκλοφορούν στις διεθνείς αγορές, είναι απαραίτητες για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια», προειδοποίησε ο Γκουτέρες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν από τη σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας, ζητώντας «επείγουσα δράση για να αποφευχθεί ο λιμός και η πείνα σε αυξανόμενο αριθμό περιοχών σε όλο τον κόσμο».
Σχετικά Νέα
Εμ. Μακρόν: «Κλειδί» η ανάπτυξη συμμαχικών στρατευμάτων στην Ουκρανία
Η Γαλλία συζητά με εταίρους της για το πώς θα μπορούσαν να υποστηρίξουν με.
Μερτς: Η Γερμανία δεν θα δημοσιοποιεί λεπτομέρειες της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχει στην Ουκρανία
Η γερμανική κυβέρνηση θα σταματήσει να δημοσιοποιεί λεπτομέρειες της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχει στην.
Μερτς: «Μικρή, αλλά υπαρκτή» η πιθανότητα να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία
Ως «μικρή, αλλά υπαρκτή» περιέγραψε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς την πιθανότητα να τελειώσει ο.
Ελ Σαλβαδόρ: Ο Ναγίμπ Μπουκέλε αρνείται ότι διαπραγματευόταν με συμμορίες που τον βοήθησαν να εκλεγεί δήμαρχος και κατόπιν πρόεδρος της χώρας
Ο πρόεδρος του Σαλβαδόρ, Ναγίμπ Μπουκέλε ανάρτησε φωτογραφίες μελών συμμοριών στη γιγαντιαία φυλακή υψίστης.