Α. Γεωργιάδης: «Στόχος οι 180 βουλευτές για να αλλάξουμε το Σύνταγμα»

Το «στοίχημα» για τις δεύτερες εκλογές μετά τη μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας χθες, θα είναι οι 180 έδρες, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολιάζοντας στον ΣΚΑΪ το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Θέλω να είμαι ειλικρινής. Αυτό δεν είναι μία νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό είναι ένα άλλο, διαφορετικό πολιτικό σκηνικό από αυτό που είχαμε μέχρι χτες. Ασφαλώς, στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται όλοι μας βλέπουμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Με ένα παρόμοιο ποσοστό και το μπόνους, μπορεί να φτάνουμε τους 180 βουλευτές μόνοι μας, ή να φτάνουμε πολύ κοντά. Θυμίζω ότι ένας διακηρυγμένος νόμος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αλλαγή του Συντάγματος σε έναν χρόνο. Θέλει 180 βουλευτές. Ίσως να έχει αξία να δούμε τη μάχη της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης για να πιάσουμε το 180. Δηλαδή να πούμε στον κόσμο ότι στις δεύτερες εκλογές το στοίχημα πλέον δεν είναι να κυβερνήσει μόνη της η Νέα Δημοκρατία αλλά να πιάσει τους 180 βουλευτές για να αλλάξει το Σύνταγμα. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στη μεταπολίτευση. Τα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής είναι πολύ δύσκολο να μπουν μετά, είναι πολύ σπάνιο αυτό» επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει ανάλογη επίδοση και στις δεύτερες εκλογές, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Δεν προδικάζω κανένα αποτέλεσμα της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης. Λέω ένα από τα διλήμματα που θα μπορούσαν να τεθούν. Εγώ δεν θεωρώ δεδομένη την ψήφο των συμπολιτών μου, το ότι μας στήριξαν σήμερα δε σημαίνει ότι θα μας ξαναψηφίσουν. Αλλά αν το δούμε ρεαλιστικά, δεν περιμένεις μεγάλη αλλαγή σε αυτό το διάστημα. Δηλαδή κάποιος που ψήφισε Μητσοτάκη σήμερα γιατί να μην τον επιλέξει και μετά ή να πει ότι έκανε λάθος. Αρα κι εμείς ως νέα Δημοκρατία πρέπει να διαχειριστούμε με συστολή ένα εκλογικό αποτέλεσμα που πραγματικά είναι κολοσσιαίο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα