

Αύξηση στα εισοδήματά τους θα δουν υπάλληλοι στον ιδιωτικό τομέα από το «ξεπάγωμα» των τριετιών, μετά από 12 χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Νωρίτερα ο υπουργός μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε τονίσει ότι η απόφαση για την επαναφορά των τριετιών δεν θα έχει αναδρομικότητα για την περίοδο από τις 14 Φεβρουαρίου 2012 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023 και είχε ξεκαθαρίσει πως η εφαρμογή των τριετιών δεν είναι εθελοντική , αλλά υποχρεωτική.
Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός αναφέρθηκε στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και σημείωσε ότι αυτή επεκτείνεται στο λιανικό εμπόριο και στη βιομηχανία και υπενθύμισε ότι εφαρμόζεται ήδη στις τράπεζες και στα σούπερ μάρκετ. Όπως είπε, του χρόνου τέτοιες ημέρες θα ενταχθεί και ο κλάδος του τουρισμού στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας. Σχετικά με τους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι 50.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι είδαν ήδη αύξηση 30% στη σύνταξή τους, καθώς καταργήθηκε η παρακράτηση του 30% και η σύνταξη του Ιανουαρίου προκαταβάλλεται τον Δεκέμβριο.
Μείωση άνω του 30%, οι εκκρεμείς συντάξεις
Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι αυτές, μετά τη μεγάλη προσπάθεια και του κ. Βρούτση και του κ. Χατζηδάκη, είχαν πέσει περίπου στις 35.000. «Στις 31 Δεκεμβρίου του 2023, σπάσαμε το φράγμα των 25.000, είμαστε περίπου 24.000, μείωση άνω του 30%, από όταν ανέλαβα. Επίσης, 65.000 αριθμούσαν οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις και, σήμερα, ανέρχονται σε 30.000. Είμαστε κάτω από 50%. Με τον νόμο, που ψηφίσαμε, εκδώσαμε σε ένα 24ωρο 11.000 επικουρικές συντάξεις, που είναι το ρεκόρ όλων των εποχών. Τώρα, έχουμε ξεκινήσει με τον ΕΦΚΑ την υπηρεσία που καλούν τον ασφαλισμένο από το 1555, τον ενημερώνουν ότι σε έξι μήνες έχει δικαίωμα να βγει στη σύνταξη και του ζητούν να ετοιμάσει τα χαρτιά, που χρειάζονται» συμπλήρωσε ο υπουργός Εργασίας.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο e-ΕΦΚΑ ξεκίνησε το έργο της πλήρους ψηφιοποίησής του. «Αυτό είναι ένα γιγαντιαίο έργο, γιατί πρέπει ψηφιοποιηθούν όλα τα ένσημα. Αυτό θα παραδοθεί, βάσει σύμβασης, σε τρία χρόνια. Όταν ολοκληρωθεί, τότε ο σκοπός θα είναι ο ασφαλισμένος να κατεβάζει στο κινητό του τηλέφωνο την εφαρμογή e-σύνταξη και να ξέρει πόσα ένσημα έχει μαζέψει» διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Κ.Πιερρακάκης στο Bloomberg: Story σταθερότητας η Ελλάδα – Τι είπε για δασμούς
Την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ όσον αφορά τους.
ΠΑΣΟΚ: Αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης των ασφαλισμένων υγείας με την ανοχή της κυβέρνησης στην ασύδοτη κερδοσκοπία
Κοινή δήλωσηέκαναν η Μιλένα Αποστολάκη, Βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών – υπεύθυνη Κ.Τ.Ε. Οικονομίας, και.
Σ.Κασσελάκης: «Δεν τίθεται θέμα συγχώνευσης με την Πλεύση Ελευθερίας»
Εξηγήσεις για την πολιτική σύμπλευση με την Πλεύση Ελευθερίας για την υπόθεση των Τεμπών,.
Δ. Αναγνωστόπουλος: Μέσα στον Μάιο θα είναι έτοιμος ο προσωπικός αριθμός – Θα διορθώσει τυχόν λάθη στα μητρώα του καθενός
«Ο προσωπικός αριθμός δεν είναι ένας ακόμα αριθμός που βγαίνει για κάποια συγκεκριμένη χρήση..