

Η κυβέρνηση δεν ήθελε να επαναλάβει στα Θεοφάνεια το λάθος που έκανε με τη συρροή πιστών στην εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου στις 26 Οκτωβρίου επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι ο νόμος ισχύει για όλους.
“Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης… Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή” σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.
“Κατά την ημέρα αυτή συνέρρεαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η εκκλησία να ελέγξει τη συρροή, και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα. Αυτή η εικόνα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, προβαλλομένη στην εικόνα των Θεοφανείων που είναι μια πάνδημη, πανηγυρική λειτουργία μας οδήγησε στο lockdown” πρόσθεσε.
Όπως τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, είναι “αστειότητες τα περί κόντρας Εκκλησίας – Πολιτείας ποιος έχει το πάνω χέρι… Εδώ είναι να μη γίνει το κακό. Δε θέλω να πιστέψω ότι η Εκκλησία και ειδικά ο Μακαριότατος θα έπαιρναν την ευθύνη λέγοντας στους πιστούς ‘ελάτε στις εκκλησίες’ και αφήνοντας τους να συρρεύσουν”. Όπως εκτίμησε, τα μέτρα που ανέφερε η Εκκλησία δεν είναι εφαρμόσιμα στην πράξη.
“Με την εκκλησία είχαμε από την αρχή της πανδημίας μια πάρα πολύ καλή συνεργασία… και το ξέρει αυτό ο Μακαριότατος, έπεσε κι ο ίδιος θύμα του κορονοϊού, γνωρίζει πόσο επικίνδυνο είναι, άλλωστε η εκκλησία της Ελλάδος έχει θρηνήσει θύματα από τον κορονοϊό… Πριν από λίγες μέρες έφυγε ένας πολύ σεβαστός ιεράρχης, ο μητροπολίτης Καστοριάς, και πολλοί άλλοι πριν, άρα είναι ένας λόγος παραπάνω η εκκλησία να δείξει μεγαλύτερη σπουδή και ευαισθησία. Ο νόμος ισχύει για όλους δεν υπάρχει εξαίρεση στο νόμο” υπογράμμισε.
“Εμείς την Εκκλησία τη σεβόμαστε και την αγαπάμε. Δεν θέλαμε να διαρρεύσει πουθενά ο σχεδιασμός για lockdown, δεν ενημερώσαμε κανέναν, γιατί φοβηθήκαμε φαινόμενα συνωστισμού” είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Σχετικά Νέα
Με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο συναντήθηκε η Ζ. Κωνσταντοπούλου
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο «σε μία.
Στ. Κασσελάκης: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ είναι τρεις όψεις του ίδιου διεφθαρμένου συστήματος – Συνεργασία με Πλεύση Ελευθερίας για τα Τέμπη
Σκληρή επίθεση στο πολιτικό σύστημα της χώρας και κυρίως στα τρία κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ.
Υφυπ. Παιδείας Ν. Παπαϊωάννου στο ΕΡΤNews: Το Πανεπιστήμιο θα αποφασίζει την 24μηνη αναστολή της φοιτητικής ιδιότητας – Στους πρυτάνεις η ευθύνη άμεσης εφαρμογής του νόμου
«Ένα μόνο πειθαρχικό και άμεση έναρξη της πειθαρχικής πειθαρχικής δίωξης του οποιουδήποτε προκαλεί οποιοδήποτε.
ΗΠΑ: Επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας στα κεντρικά γραφεία της ExxonMobil και της Cheniere Energy
Τις κεντρικές εγκαταστάσεις της ExxonMobil στο Τέξας των ΗΠΑ, επισκέφθηκαν χθες, Παρασκευή 9 Μαΐου,.