Α. Χαρίτσης: Τους έχει ανοίξει η όρεξη να μας επαναφέρουν σε μόνιμη επιτροπεία

Την αναγκαιότητα να γίνουν σαφείς οι διαφορές μεταξύ των προγραμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Μεσσηνίας και π. υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5.

«Το βασικό στοίχημα που πρέπει να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν φτάσουμε στις εκλογές του Ιουλίου είναι η πολιτική αντιπαράθεση να γίνει με προγραμματικούς όρους. Η ΝΔ το τελευταίο διάστημα, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την συζήτηση μακριά από την πραγματικότητα και τα προβλήματα στα οποία καλείται να δώσει λύση η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές. Γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απευθύνεται στους πολίτες με ειλικρίνεια και ευθύτητα» δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης προσθέτοντας ότι οι επερχόμενες εκλογές είναι οι πρώτες εκλογές που πραγματοποιούνται εκτός μνημονίων, κάτι το οποίο επιτεύχθηκε χάρη στις προσπάθειες της παρούσας κυβέρνησης αλλά και τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός επί σχεδόν μία δεκαετία.

«Οι εκλογές του Ιουλίου αφορούν την πορεία που θα έχει η χώρα μας όχι μόνο τα επόμενα τέσσερα χρόνια αλλά για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Με αυτήν την έννοια, πρέπει να συγκρίνουμε τις προγραμματικές θέσεις των κομμάτων αφού τώρα καλούμαστε να αποφασίσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας και το πώς πρέπει να πορευτούμε τα επόμενα χρόνια» τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών μίλησε με στοιχεία και αριθμούς:
Διανύουμε το ένατο συνεχόμενο τρίμηνο με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας.
Τα τελευταία χρόνια λειτουργούν 50.000 περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Οι εξαγωγές της χώρας αντιστοιχούν στο 33% του ΑΕΠ.

Οι ξένες επενδύσεις έχουν διπλασιαστεί.
Τα παραπάνω αποτελούν σημαντικά δείγματα βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας και είναι σημαντικό να τα κατανοήσουν οι πολίτες, όπως είπε ο Αλέξης Χαρίτσης. «Τα μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης των ασθενέστερων που εξήγγειλε πέρυσι στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός έχουν γίνει πλέον νόμοι του κράτους. Χρειάζεται όμως χρόνος για να γίνουν ορατά από τους πολίτες» πρόσθεσε ο υποψήφιος βουλευτής.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σχολίασε: «Ορισμένοι δεν κρατιούνται να μας γυρίσουν πίσω σε πολιτικές λιτότητας που οι ίδιοι εφάρμοσαν μέχρι το 2014. Το τελευταίο διάστημα γίνεται μία προσπάθεια να προλειανθεί το έδαφος για όσα θα φέρει η ΝΔ αν πάρει την εξουσία. Θεωρώ ότι οι πολίτες έχουν καταλάβει το διακύβευμα και με γνώμονα αυτό, θα προσέλθουν στις κάλπες της 7ης Ιουλίου».

Σχετικά Νέα