Α. Χαρίτσης: Σκληρές νεοσυντηρητικές αντιλήψεις κάτω από τα «φιλελεύθερα» πέπλα της ΝΔ (βίντεο)

«Κάτω από τα “φιλελεύθερα” πέπλα της ΝΔ βρίσκεται ένας σκληρός πυρήνας νεοσυντηρητικών αντιλήψεων», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος πρόσθεσε ότι η ΝΔ «θεωρεί ότι μοναδική υποχρέωση του κράτους είναι να καταστέλλει τις κοινωνικές αντιστάσεις και να αναστέλλει κάθε βήμα θεσμικού εκσυχρονισμού».

Ο ίδιος μιλώντας στη Βουλή κατά τη συνεδρίαση για την Συνταγματική Αναθεώρηση, σημείωσε ότι την περίοδο της κρίσης «η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς, υπέστη συντριπτικό πλήγμα», καθώς «το παλιό πολιτικό σύστημα θεωρούσε απόλυτα φυσιολογικό να βλέπει το “μαύρο” πολιτικό χρήμα, απόλυτα θεμιτή την πρακτική των θαλασσοδανείων και απόλυτα θεμιτή την πρακτική της οχύρωσης πίσω από την ασυλία ώστε να μην υπάρξει διερεύνηση αυτών των υποθέσεων».

Επιπρόσθετα, ο Αλ.Χαρίτσης αναφερόμενος στην άρνηση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ να υπερψηφίσουν την ερμηνευτική δήλωση που «επιτρέπει τη διαλεύκανση πολύ σημαντικών υποθέσεων διασπάθισης δημόσιου χρήματος και σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα», σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κάποιο ιδεολογικό προκάλυμμα που να μπορεί να επικαλεστούν για την απαράδεκτη ασυλία του πολιτικού προσωπικού».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η ΝΔ «ονειρεύεται την κατεδάφιση κοινωνικών υποδομών και την εκποίηση της δημόσια περιουσίας».

Όσον αφορά στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Αλέξης Χαρίτσης ξεκαθάρισε ότι «είμαστε υπερήφανοι για αυτή καθώς αποτελεί «μία ολοκληρωμένη πρόταση που συνομιλεί με τις μεγάλες προκλήσεις του 21 αι».

«Ανεξάρτητα από το τελικό πενιχρό αποτέλεσμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την Ελλάδα του αύριο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχετικά Νέα