Α. Χαρίτσης: Ούτε «ατυχές», ούτε «μεμονωμένο» το περιστατικό βασανισμού του νεαρού ξενοδοχοϋπαλλήλου στην Κέρκυρα

Με ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχολίασε καυστικά τον τρόπο που παρουσιάζεται το θέμα στη δημόσια σφαίρα, συμπληρώνοντας πως το γεγονός «φανερώνει πώς κάποιοι εργοδότες αντιλαμβάνονται την εργασία στον 21ο αιώνα».

«Το κλείσιμο του ματιού προεκλογικά από τον κ. Μητσοτάκη για χαλάρωση των ελέγχων και η αποδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών μετεκλογικά, δημιουργούν το κατάλληλο υπόστρωμα για τέτοιες άθλιες εργοδοτικες συμπεριφορές».

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τη καταγγελία, ο 19χρονος φέρεται να δεχόταν επιθέσεις με καυτό λάδι στα χέρια και εγκαύματα με τα εργαλεία μαγειρικής, από τον υπεύθυνο κουζίνας εστιατορίου που τον αποδοκίμαζε φραστικά ενώ τους ασκούσε και λεκτική βία.

Το γεγονός «που επαναλήφθηκε σταδιακά πολλές φορές», είδε το φως της δημοσιότητας όταν ο 19χρονος μαθητευόμενος μαγειρικής αφού επισκέφθηκε στον ιατροδικαστή προκειμένου να βεβαιώσει τους τραυματισμούς που υπέστη, προχώρησε σε καταγγελία στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

 

Σχετικά Νέα