Α.Χαρίτσης: Nα σταματήσει το έγκλημα στην Παλαιστίνη

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης της Νέας Αριστεράς Πειραιά και της Παλαιστινιακής κοινότητα για τη Γάζα παρευρέθηκε χθες Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας Αλέξης Χαρίτσης.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς μιλώντας στους συγκεντρωμένους τόνισε «την ανάγκη οι κυβερνήσεις να ακούσουν το αίτημα των λαών τους, να σταματήσει το έγκλημα που συντελείται στην Παλαιστίνη, ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Επίσημο αίτημα της Νέας Αριστεράς στο προεδρείο της Βουλής προκειμένου να κληθεί ο Μαχμούντ Αμπάς

Από τη Νέας Αριστερά σημειώνεται πως έχει κατατεθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα της επίσημο αίτημα στο προεδρείο της Βουλής προκειμένου να κληθεί και να μιλήσει στο κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων και τα στελέχη της Νέας Αριστεράς Πάνος Σκουρλέτης και Θεανώ Φωτίου.

Νέα Αριστερά: Η σφαγή στη Γάζα πρέπει να σταματήσει εδώ
Την κατάσταση στη Γάζα σχολίασε το προηγούμενο διάστημα η Νέα Αριστερά υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την κατάπαυση του πυρός.

«Τα Χριστούγεννα στη Γάζα χθες ήταν ματωμένα. Μια νέα επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ οδήγησε σε εκατοντάδες νεκρούς μετατρέποντας την ημέρα της αγάπης σε μέρα θανάτου. Η σκοτεινή φάτνη και η σιωπηλή, πένθιμη λιτανεία στην Βηθλεέμ συμβολίζουν με τον πιο τραγικό τρόπο το δράμα των ανθρώπων στην Παλαιστίνη. Ένα δράμα που αφορά όλη την ανθρωπότητα» αναφέρει η Νέα Αριστερά με έκδηλη την ανησυχία για όσα συμβαίνουν στη μικρή λωρίδα γης.

«Ο απολογισμός είναι συγκλονιστικός. Το σύνολο των νεκρών στη Γάζα ξεπερνά τους 21.000, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, στην πλειονότητα τους γυναίκες και παιδιά. Η σφαγή πρέπει να σταματήσει εδώ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την κατάπαυση του πυρός. Αλλιώς τα μεγάλα λόγια των ισχυρών του κόσμου για αγάπη και δικαιοσύνη, θα παραμένουν υποκριτικές φωνές την ώρα μιας ανθρωπιστικής τραγωδίας», καταλήγει στην ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα