Α. Χαρίτσης: Η ΝΔ συναγωνίζεται σε ακραίες θέσεις τον Ορμπάν και τον Σαλβίνι

Η ΝΔ δεν αποτελεί μέρος της λύσης, αλλά του προβλήματος, τονίζει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα», που θα κυκλοφορήσει αύριο, ενώ προσθέτει πως η αξιωματική αντιπολίτευση «σε μια σειρά από ζητήματα συναγωνίζεται σε ακραίες θέσεις τον Ορμπάν και τον Σαλβίνι».

Ο κ. Χαρίτσης εξηγεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση συμμαχίας των προοδευτικών δυνάμεων, «ακριβώς για να μην επιτρέψει στις δυνάμεις της μισαλλοδοξίας να κεφαλαιοποιήσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια από την αποτυχία των νεοφιλελεύθερων πολιτικών». Εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η ανταπόκριση στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλη, «καθώς η άνοδος της ακροδεξιάς έχει κινητοποιήσει το σύνολο σχεδόν του προοδευτικού κόσμου», ενώ κατηγορεί τη ΝΔ ότι «υπερασπίζεται μέχρι κεραίας αυτές τις πολιτικές».

Ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζει ως «ξεδιάντροπα fake news ακροδεξιάς κοπής», τα περί επιχείρησης νοθείας με την απονομή ιθαγένειας σε χιλιάδες αλλοδαπούς και ασκεί κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευσης λέγοντας πως «σκόπιμα καταφεύγει διαρκώς στον κιτρινισμό και τις θεωρίες συνωμοσίας ώστε να συσπειρώσει τη βάση της και να δημιουργήσει λαϊκό έρεισμα».

Τέλος, απαντώντας στις αντιδράσεις για την άρση της απαγόρευσης προσλήψεων στους ΟΤΑ λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, θέτει το ρητορικό ερώτημα αν μπορούν να μείνουν οι δήμοι για έξι μήνες, εν μέσω καλοκαιριού, χωρίς πυροσβέστες, ναυαγοσώστες ή βρεφονηπιοκόμους και τονίζει ότι η ΝΔ «είτε είναι πλήρως αποκομμένη από τα προβλήματα της αυτοδιοίκησης, είτε έχει άλλες σκοπιμότητες, δηλαδή να μεταφέρει κρίσιμες λειτουργίες της αυτοδιοίκησης σε εργολαβικά συμφέροντα, επιβαρύνοντας τους πολίτες».

AΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα