Α.Χαρίτσης: Η κυβέρνηση με την πολιτική της συντηρεί και μεγαλώνει τη φούσκα στην αγορά ακινήτων

«Η κυβέρνηση με την πολιτική της συντηρεί και μεγαλώνει τη φούσκα στην αγορά ακινήτων», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη Βουλή αναφορικά με την Golden Visa.

«H Νέα Αριστερά προτείνει κατάργηση της Golden Visa, πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας και περιορισμούς στην βραχυχρόνια μίσθωση», σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρίτσης, η στεγαστική κρίση πλήττει ιδίως τους νέους και τις νέες οικογένειες. Το ένα τρίτο του διαθέσιμου εισοδήματος φεύγει στο νοίκι και στους λογαριασμούς. Οκτώ στους δέκα νέους μένουν ακόμα στο παιδικό τους δωμάτιο, ενώ οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται κατακόρυφα κάθε χρόνο.

«Ο Μητσοτάκης καλεί ανοιχτά κερδοσκοπικά συμφέροντα να αγοράσουν ακίνητα»
«Σήμερα στη Βουλή, ο κύριος Μητσοτάκης εξήγγειλε αύξηση του ορίου για την Golden Visa έως τις 800.000 ευρώ για τις περιοχές με μεγάλη οικιστική πίεση, δίχως όμως να δεσμευτεί για άμεση νομοθέτηση», υπογράμμισε.

Και σχολίασε ότι πρόκειται ουσιαστικά για «ανοιχτό κάλεσμα στα κάθε λογής κερδοσκοπικά συμφέροντα να αγοράσουν ακίνητα σήμερα, καθώς η αξία τους θα πολλαπλασιαστεί πάρα πολύ σύντομα. Ενώ ανοίγει το δρόμο και για την αύξηση στις τιμές των ενοικίων».

«Η κυβέρνηση με την πολιτική της συντηρεί και μεγαλώνει τη φούσκα στην αγορά ακινήτων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, σημειώνοντας πως «ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης ξεκινά με την κατάργηση της Golden Visa. Θέτει επίσης περιορισμούς, ουσιαστικούς περιορισμούς, στη βραχυχρόνια μίσθωση. Παρέχει κίνητρα στους ιδιοκτήτες για να μειωθούν οι τιμές στα ενοίκια και επενδύει σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την κοινωνική κατοικία».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα