Α. Χαρίτσης: Εμείς δεν φύγαμε για τις καρέκλες – Επώδυνη η απόφαση για αποχώρηση

«Εμείς δεν φύγαμε για τις καρέκλες, μας προτάθηκαν και τις αρνηθήκαμε», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης ενόψει της ανακοίνωσης για το όνομα της ομάδας των 11 βουλευτών που αποχώρησαν πρόσφατα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συγκροτώντας Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, η νέα κοινοβουλευτική Ομάδα έχει ως στόχο να ξαναφέρει ένα ουσιαστικό πολιτικό περιεχόμενο που θα έχει πρόσημο στην δημόσια συζήτηση, που θα είναι αριστερό και θα απευθύνεται σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και θα βάζει τα μεγάλα ζητήματα από την δική μας σκοπιά και γι’αυτούς που θέλουμε να εκπροσωπήσουμε

Τόνισε πως η κριτική είναι καλοδεχούμενη αλλά όχι η τοξικότητα και η χυδαιότητα που εκπέμπεται το τελευταίο διάστημα και είναι προσβλητικό για όλον τον χώρο της αριστεράς και το πολιτικό σύστημα γενικότερα.

«Εκφυλισμός ενός ολόκληρου πολιτικού χώρου»
«Εμείς δεν φύγαμε -όπως μας λένε- για τις καρέκλες ίσα ίσα μας προτάθηκαν καρέκλες και της αρνηθήκαμε αν μας ενδιέφεραν οι καρέκλες θα ήμασταν εκεί και δεν θα παίρναμε το ρίσκο να φύγουμε. Αυτό που θέλαμε και είχαμε συζητήσει είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα σαφές πολιτικό σχέδιο, που πάμε, τι θέλουμε να πούμε στους Έλληνες πολίτες, ποιους θέλουμε να εκπροσωπήσουμε και να δούμε πως θα συγκροτηθεί μια ομάδα που να μπορέσει να φέρει σε πέρας αυτό το σχέδιο. Δυστυχώς τίποτα από τα δύο δεν έγινε. Είδαμε επιλογές που οδήγησαν σε εκφυλισμό έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο και εμείς πήραμε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και επώδυνη απόφαση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρίτσης.

Εξήγησε πως κ. Κασσελάκης έκανε τις επιλογές του σε σχέση με την κεντρική ηγετική ομάδα την οποία ήθελε να έχει γύρω και η οποία εξέπεμψε και το σήμα του πως θα πορευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα.

«Δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά εξουσίας»
«Νομίζω ότι οι πολίτες κατανοούν ότι αυτή η ομάδα δεν είναι μια ομάδα που θα μπορούσε να σημειώσει, να οδηγήσει την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά εξουσίας», υπογράμμισε ενδεικτικά.

Ερωτηθείς αν αυτή η τοξικότητα και η χυδαιότητα στην οποία αναφέρθηκε ανήκει στον κ. Κασσελάκη και την ηγετική του ομάδα, ο ίδιος απάντησε πως «όποιος παρακολουθεί με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα τον δημόσια συζήτηση αυτό συμπεραίνει»

Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε πως η απόφαση να φύγουν ήταν επώδυνη και ότι σέβονται αυτούς που μένουν πίσω.

Συμπλήρωσε πως ο στόχος τους είναι διπλός. «Αφενός να διαμορφώσουμε μια αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που απουσιάζει στη δημόσια πολιτική αντιπαράθεση. Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή μια πειστική δύναμη της αντιπολίτευσης η οποία να αντιπαρατίθεται ιδεολογικά και πολιτικά απέναντι σε αυτήν και νομίζω πως μπορούμε να έχουμε μια τέτοια αντιπαράθεση με τον Μητσοτάκη. Το δεύτερο είναι να παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη, πειστική ριζοσπαστική και συνάμα ρεαλιστική πρόταση προς τον ελληνικό λαό.

Ο ίδιος ανέφερε πως θα δώσουν την μάχη των ευρωεκλογών για να εδραιωθεί το νέο κόμμα και πως θα προχωρήσουν συντεταγμένα το επόμενο διάστημα.

Ερωτηθείς αν αισθάνεται πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη ή το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, ο ίδιος απάντησε πως «Θέλουμε να αυτοπροσδιοριζόμαστε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα