Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Ιούλ 3rd, 2015

A.Τσίπρας:«Όσο υψηλότερο το ποσοστό του ΟΧΙ, τόσο πιο καλή θα είναι η συμφωνία»(Vid)

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό σταθμό Αnt1, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το δημοψήφισμα είναι η τελευταία στάση πριν τη συμφωνία. «Είτε θα είναι μη βιώσιμη είτε θα είναι μία συμφωνία που θα δίνει προοπτική. Όσο ισχυρότερο το όχι τόσο πιο καλά θα μπορέσουμε να διαπραγματευτούμε».

tsipras_eeΟ Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τις παραινέσεις των Ευρωπαίων ηγετών υπέρ του ναι.  «Γίνεται όργιο παρεμβάσεων και κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού προκειμένου να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα» ανέφερε. Υπογράμμισε ότι «οι Ευρωπαίοι μας κατέθεσαν μία πρόταση – τελεσίγραφο. Στόχος της αέναης με δική τους ευθύνη διαπραγμάτευση ήταν να προσχωρήσουμε στις δικές τους θέσεις παρά την λαϊκή ετυμηγορία. Ποιος ο λόγος να κάνουμε εκλογές έτσι;».

«Πιστεύω ότι το ηχηρό όχι θα προκαλέσει σεισμό σε όλη την Ευρώπη και θα δώσει τη δυνατότητα να συνάψουμε μία συμφωνία με καλύτερους όρους. Το ζήτημα δεν είναι αν μένουμε  στην Ευρώπη, είναι αν ζούμε στην Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός και καταλόγισε στους δανειστές ότι θέτουν ψευδεπίγραφα διλήμματα, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός δεν θα ξεγελαστεί. «Όλο το παλιό πολιτικό σύστημα είναι απέναντί μας» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και διερωτήθηκε αν οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν ή όχι ευθύνη, απαντώντας με την ερώτησ «ποιός είναι υπέυθυνος για τα ελλείμματα;».

«Θέλουμε να μείνουμε στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, αλλά θέλουμε μία βιώσιμη συμφωνία. Θέλουμε να είμαστε ισότιμοι εταίροι, όχι φτωχοί συγγενείς», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος ο κ.Τσίπρας εξήγησε ότι σε περίπτωση που επικρατήσει το ‘ναι’ θα έχουμε μία συμφωνία που δεν θα δώσει διέξοδο, εκτίμησε και πρόσθεσε ότι «θα φορτώσει μέτρα χωρίς ανάπτυξη διότι δεν υπάρχει αναδιάρθρωση του χρέους. Θα κληθούμε να μιλάμε πάλι για νέο πρόγραμμα σε πέντε μήνες».

Σχετικά με το τι θα πράξει ανέφερε ότι «θα παραμείνω θεσμικός εγγυητής της εφαρμογής του Συντάγματος και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα. Η χώρα έχει και Σύνταγμα και διαδικασίες» ανέφερε.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo