

Πληροφορίες του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας αναφέρουν ότι οι αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 04 Ιανουαρίου 2023, συνολικά 96 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στο σημερινό προκλητικό σκηνικό στους αιθέρες του Βορειοανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου έλαβαν μέρος συνολικά 26 αεροσκάφη. Ειδικότερα, 10 ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 23 παραβάσεις του FIR Αθηνών. Στις σημερινές παραβιάσεις συμμετείχαν και τρία αεροσκάφη CN-235, που πραγματοποίησαν τις 29 παραβιάσεις και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV, τα οποία πραγματοποίησαν τις υπόλοιπες 40.
Από τα 20 μαχητικά αεροσκάφη τα 18 ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν 6 εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά. Επίσης, από τις σημερινές παραβιάσεις, οι 5 ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 πάνω από τις νήσους Παναγιά και Οινούσσες και την Κανδελιούσσα. Η τελευταία υπερπτήση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους UAV καταγράφηκε, πάνω από την Κανδελιούσσα, στα 19.000 πόδια.
Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από τις ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Σιδερένια πόρτα καταπλάκωσε μικρό παιδί την ώρα που έπαιζε – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Σοβαρό ατύχημα με μικρό παιδί σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Λίμνη του Ωραιοκάστρου, λίγο.
«Ο γιος μου ζει από τύχη» – Νέα καταγγελία για αστυνομική βία εναντίον 20χρονου
Σοκ έχει προκαλέσει η σοβαρότατη καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό 20χρονου διασώστη από αστυνομικούς της.
«Άδειασαν στο πτώμα ακόμα μία δεσμίδα σφαίρες» – Αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας του «Θαμνάκια» στο in
Λίγες μέρες μετά την άγρια δολοφονία του Γιώργου Μοσχούρη στο Χαλάνδρι, μιλά στο in.
Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο – Τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική
Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (27/4) σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα,.