Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Αυγ 22nd, 2016

Αίρουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

1221Αίρουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ την επίσχεση εργασίας που αποφάσισαν νωρίτερα στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασής τους, όπως έκανε γνωστό, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος του σωματείου τους Δημήτρης Τσερμενίδης.

«Είχαμε πει ότι αυτό που ζητάμε είναι επιτέλους να καθίσουμε στο τραπέζι των συζητήσεων. Αφού αυτό ορίστηκε για την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, στο γραφείο του γενικού γραμματέα, Ανδρέα Νεφελούδη και με τη συμμετοχή της γενικής γραμματέως του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Θεοπίστη Πέρκα, εμείς δεν θα μπορούσαμε να αθετήσουμε τα λεγόμενά μας» διευκρίνισε.

Σημείωσε πάντως ότι οι εργαζόμενοι δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις εάν διαπιστώσουν ότι τους εμπαίζουν.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πρόθεση του σωματείου να καταθέσει αγωγές για τα δεδουλευμένα, ο κ. Τσερμενίδης σημείωσε ότι το πρωί της Τρίτης, εργαζόμενοι θα πάνε κανονικά στα δικαστήρια και εκεί θα αποφασιστεί αν θα προχωρήσουν τελικά στις αγωγές.

Επισημαίνεται ότι οι εργαζόμενοι είχαν εκφράσει αυτήν την πρόθεση σε απάντηση της νομικής κίνησης του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ, το οποίο κατέθεσε αγωγή προκειμένου να κριθεί καταχρηστική η επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας που είχαν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στον οργανισμό από σήμερα Δευτέρα. Τονίζεται ότι στους 2.300 εργαζομένους του ΟΑΣΘ οφείλονται 6,3 εκατ. ευρώ.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo