905 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 564 στην Αττική

Από τα 3.209 νέα κρούσματα, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι τα 905 εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη και τα 564 στην Αττική. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επίσης 60 νέους θανάτους ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 480.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 82.034.

Κρήτη: 10 νοσηλεύτριες αφήνουν τα σπίτια τους για να βοηθήσουν τη Θεσσαλονίκη – «Ευχηθείτε μας καλή τύχη»
Δέκα νοσηλεύτριες από την Κρήτη αναχώρησαν σήμερα από το Ηράκλειο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να βοηθήσουν εθελοντικά στη μάχη κατά του κορονοϊού. Οι νοσηλεύτριες πριν μπουν στο αεροπλάνο έστειλαν το μήνυμά τους, ενώ στην κίνησή τους αναφέρθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr τρεις από τις δέκα νοσηλεύτριες κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου δήλωσαν: «Ευχηθείτε μας καλή τύχη. Και να προσέχετε».

Οι νοσηλεύτριες αποφάσισαν εθελοντικά να σπεύσουν στη Θεσσαλονίκη, η οποία λόγω του κορονοϊού έχει ανάγκη για ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μέσω ανακοίνωσης είχε αναφέρει: «Την περασμένη εβδομάδα, δήλωσα από τη Θεσσαλονίκη ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια και η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη.

Σήμερα το βράδυ φτάνουν με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη, 10 νοσηλεύτριες από τα Νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Β. Ελλάδα.

Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο».

Και δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως με πληροφορούν οι Διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Β. Ελλάδα για να βοηθήσουν.

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών.

Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του Ε.Σ.Υ., που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα-νύχτα μήνες τώρα.

Υποκλίνομαι».

Σχετικά Νέα