9.404 οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα νησιά του Βορ. Αιγαίου

Ένας πρόσφυγας που αφίχθη στη Σάμο καταγράφηκε τις τελευταίες πέντες ημέρες στα νησιά του Βορ. Αιγαίου, ενώ στη Χίο, σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα, έφτασαν χθες 18 πρόσφυγες, ανάμεσά τους και 6 παιδιά.

 

Η άφιξη ενός μόλις πρόσφυγα στο Κέντρο της Σάμου καταγράφηκε τις τελευταίες πέντε μέρες σε όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου, από το πρωί της περασμένης Παρασκευής μέχρι και σήμερα Τετάρτη το πρωί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο

Σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου βρίσκονται στα νησιά εγκλωβισμένοι – αιτούντες άσυλο 9.404 άτομα. Από αυτούς 4.404 σε καταυλισμούς στη Λέσβο, 3.275 στη Χίο και 1.641 στη Σάμο.

Σύμφωνα πάντως με την τοπική ιστοσελίδα της Χίου, Politischios.gr, στη νησίδα Παναγία Οινουσσών έφτασαν χθες το βράδυ 18 μετανάστες- πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και 6 παιδιά. Το λιμεναρχείο μάλιστα προέβη και στη σύλληψη του 37χρονου Τούρκικής υπηκοότητας διακινητή τους. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου και μετά από εξετάσεις στο hot spot της ΒΙ.ΑΛ., ενώ για τον 37χρονο ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Σχετικά Νέα