Μπροστά με 7 μονάδες η Χίλαρι Κλίντον

455345Η Χίλαρι Κλίντον προηγείται πλέον με διαφορά 7 μονάδων από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Μετά το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, που ολοκληρώθηκε πριν ξεκινήσει εκείνο των Δημοκρατικών, οι δημοσκοπήσεις έδιναν παραπλήσια ποσοστά στον Ντόναλντ Τραμπ και στη Χίλαρι Κλίντον. Το γεγονός αυτό εξηγείται από την προβολή που είχε ο εκκεντρικός επιχειρηματίας από τα μέσα ενημέρωσης λόγω του συνεδρίου.

Σύμφωνα με τη σημερινή δημοσκόπηση, το 46% των Αμερικανών θα ψήφιζε την Κλίντον και το 39% τον Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Το ποσοστό αποδοχής της Κλίντον αυξήθηκε κατά 4 μονάδες χάρη σε ένα άψογα διοργανωμένο συνέδριο, ενώ ο Τραμπ κέρδισε μόνο 2 μονάδες αφού το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων αμαυρώθηκε από το μίνι-σκάνδαλο της λογοκλοπής της συζύγου του αλλά και από την άρνηση του γερουσιαστή Τεντ Κρουζ να στηρίξει την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Η δημοτικότητα της Κλίντον πάντως, σε γενικές γραμμές, δεν είναι υψηλή. Μάλιστα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών είναι μεταξύ των πιο αντιδημοφιλών υποψηφίων που έχουν λάβει ποτέ το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, θετική άποψη για εκείνην έχει το 36% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, ενώ το 50% εξακολουθεί να έχει αρνητική άποψη.

Ο Τραμπ, από την άλλη, είναι ακόμη πιο αντιδημοφιλής: το 31% έχει θετική άποψη και το 52% αρνητική.

Η δημοσκόπηση του CBS διενεργήθηκε τηλεφωνικά το τριήμερο 29-31 Ιουλίου σε δείγμα 1.393 προσώπων εκ των οποίων οι 1.131 είναι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα