Όπου φύγει φύγει: Σε εξέλιξη η μεγάλη έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου

To αδιαχώρητο επικρατεί από νωρίς το πρωί στο λιμάνι το Πειραιά, καθώς συνεχίζεται η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Αυγούστου. Χιλιάδες Αθηναίοι έχουν αναχωρήσει σήμερα από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας για τους προορισμούς των διακοπών τους.

Πέριξ του λιμανιού επικρατεί πανδαιμόνιο με αποτέλεσμα αρκετοί ταξιδιώτες να έχουν χάσει το πλοίο τους λόγω του κυκλοφοριακού χάους που συνάντησαν, και της αμεριμνησίας τους να ξεκινήσουν νωρίτερα.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Σκάι υπάρχουν πολλοί οι οποίοι κατάφεραν και έφτασαν στην ώρα τους είναι αναγκασμένοι να βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλη ταλαιπωρία αφού αρκετά πλοία φτάνουν με καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΛΠ (Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς) για σήμερα είναι προγραμματισμένες από το λιμάνι του Πειραιά 28 αναχωρήσεις πλοίων. 16 αναχωρήσεις είναι προγραμματισμένες από το λιμάνι της Ραφήνας.

Έφτασε στην πηγή αλλά…

Ο λόγος για έναν νεαρό επιβάτη που έχασε για κλάσματα δευτερολέπτου το πλοίο στο οποίο θα επιβιβαζόταν ώστε να αρχίσει τις διακοπές του στα νησιά του Αιγαίου.

Ο άτυχος… παρολίγον ταξιδιώτης έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά με καθυστέρηση 10 λεπτών όμως το πλοίο ήταν στο λιμάνι διότι είχε επιστρέψει εκτάκτως ώστε να παραλάβει τέσσερις άλλους επιβάτες που επίσης είχαν φτάσει με καθυστέρηση.

Αποβιβάστηκε από το ταξί, έβγαλε την αποσκευή του όμως την στιγμή που ετοιμαζόταν να πατήσει στον καταπέλτη αυτός άρχισε να ανεβαίνει, ουσιαστικά εμποδίζοντάς τον να επιβιβαστεί.

Ο νεαρός παρακάλεσε το πλήρωμα, φωνάζοντας πως υποχρεώθηκε να πάρει ταξί και αντιμετώπισε κίνηση στον δρόμο, όμως του απάντησαν πως το πλοίο ήδη είχε επιστρέψει μία φορά στο λιμάνι και δεν μπορούσε να επιστρέψει εκ νέου.

Μέτρα από το υπουργείο Ναυτιλίας

Εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου ζήτησε από τα στελέχη του Λιμενικού ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια ειδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΝΝΠ. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ενόψει του Δεκαπενταύγουστου η κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη τόσο με ταξιδιώτες που αναχωρούν για διακοπές όσο και με αυτούς που επιστρέφουν.

Ο υπουργός μάλιστα ζήτησε σύμφωνα με ανακοίνωση, να διενεργηθούν έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τα πλοία δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα που θα μπορούσε να επηρεάσει την ομαλή διακίνηση επιβατών και οχημάτων. Τέλος ο κ. Πλακιωτάκης ζήτησε να υπάρξουν σχετικές συστάσεις και προς τις εταιρείες της ακτοπλοΐας προκειμένου να συμβάλουν και αυτές στην ομαλή διακίνηση των επιβατών.

Τη συνδρομή της τροχαίας ζήτησε ο υπ. Ναυτιλίας

Με τον αρχηγό της Ελληνικής αστυνομίας αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη επικοινώνησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ζητώντας του να ενισχύσει τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στο οδικό δίκτυο πλησίον των λιμανιών του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση των εκδρομέων προς τα πλοία.

Όπως είναι ήδη γνωστό από τις αρχές της εβδομάδας, ο κ. Πλακιωτάκης σε ειδική εσωτερική σύσκεψη ζήτησε την αύξηση των μέτρων στα παραπάνω λιμάνια, τόσο κατά την αναχώρηση όσο και κατά την επιστροφή των εκδρομέων ώστε να είναι ομαλή η πρόσβασή τους στα πλοία.

Και ενώ ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε, το πρόβλημα εντοπίζεται πλέον εκτός των λιμένων, στο οδικό δίκτυο όπου καταγράφονται μεγάλα μποτιλιαρίσματα με αποτέλεσμα πολλοί επιβάτες να χάνουν το πλοίο τους.

Στις εθνικές οδούς και το Ελευθέριος Βενιζέλος

Αυξημένη είναι η κίνηση και στις εθνικές οδούς αυτή την ώρα. Τόσο στην Αθηνών-Λαμίας όσο και στην Αθηνών-Κορίνθου παρατηρούνται ουρές στα διόδια από εκδρομείς που άφησαν πίσω τους την πρωτεύουσα, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της τροχαίας η κίνηση θα αυξηθεί κατακόρυφα μέσα στο επόμενο τρίωρο, καθώς πολλοί σχολάνε από τις δουλειές του αυτή την ώρα και σε λίγο θα ξεκινήσουν το ταξίδι προς τον προορισμό των διακοπών τους.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει πάρει αυξημένα μέτρα για την ασφαλή έξοδο των αδειούχων, φροντίζοντας να υπάρχουν κλιμάκια της τροχαίας κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου.

Στο Ελευθέριος Βενιζέλος οι αναχωρήσεις των αεροσκαφών διεξάγονται μέχρι αυτή την ώρα ομαλά, χωρίς να υπάρχουν απρόοπτα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα