Δραγασάκης:«Βρισκόμαστε ήδη στον αστερισμό της συμφωνίας για το χρέος»

%ce%b3%ce%bb%cf%83%ce%b4%cf%86%ce%ba%cf%86Δεν προβλέπει νέο πρόγραμμα η συμφωνία που έχουμε υπογράψει, ξεκαθάρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε, ότι «βρισκόμαστε ήδη στον αστερισμό της συμφωνίας για το χρέος».

Ο κ. Δραγασάκης διέψευσε τα σενάρια περί νέου μνημονίου, τονίζοντας ότι «κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται στον σχεδιασμό της κυβέρνησης».

«Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα μιλούν για τέταρτο και πέμπτο μνημόνιο»,όπως είπε, ενώ τόνισε ότι είναι «παράλογο να μιλάμε για νέο πρόγραμμα» και η σχετική συζήτηση προκαλεί ζημιά.

Σχετικά με το ζήτημα του χρέους, το οποίο – όπως είπε – αποτελεί ένα «βαρίδι στα πόδια της χώρας», εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση των διαβουλεύσεων, σημειώνοντας ότι η χώρα επιδιώκει τις ευρύτερες δυνατές συμμαχίες.

«Ο τρόπος που θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην Ελλάδα, θα καθορίσει και τον τρόπο καθορισμού των προβλημάτων των υπόλοιπων χωρών» συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος στο εσωτερικό της χώρας, απηύθυνε έκκληση για τη συγκρότηση ενός συμπαγούς μετώπου, προκειμένου να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος διευθέτησης του χρέους.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών, ο κ. Δραγασάκης ξεκαθάρισε ότι μία τέτοια εξέλιξη βρίσκεται εκτός των κυβερνητικών σχεδίων, καθώς «υπάρχουν οι δυνατότητες να προχωρήσουμε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα