Τζιχαντιστές εκτέλεσαν 30 αμάχους, μεταξύ αυτών και παιδιά

kkhkhjΜαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν χθες Τρίτη το βράδυ τουλάχιστον 30 χωρικούς, μεταξύ αυτών και παιδιά, σε αντίποινα για τον θάνατο ενός από τους διοικητές τους στην επαρχία Γκορ, στο κεντρικό Αφγανιστάν, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.

«Το Ντάες (αραβικό ακρωνύμιο του ΙΚ) σκότωσε περίπου 30 αμάχους, μεταξύ αυτών και παιδιά, τους οποίους κρατούσαν αιχμαλώτους», δήλωσε σήμερα ο Νάζιρ Κάζεχ κυβερνήτης της Γκορ, διευκρινίζοντας ότι επρόκειτο για «χωρικούς, στην πλειονότητά τους βοσκούς».

Η σφαγή αυτή έγινε σε αντίποινα για τον θάνατο ενός διοικητή του ΙΚ.«Οι δυνάμεις ασφαλείας με τη βοήθεια των χωρικών διεξήγαγαν χθες Τρίτη μια επιχείρηση στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε ένας διοικητής του ΙΚ με το όνομα Φαρούκ. Σε αντίποινα, οι μαχητές του Ντάες απήγαγαν περίπου 30 χωρικούς, στην πλειονότητά τους βοσκούς. Οι σοροί τους βρέθηκαν από κατοίκους της περιοχής σήμερα το πρωί», πρόσθεσε ο Κάζεχ.

«Οι χωρικοί ήθελαν να εμποδίσουν τους μαχητές του ΙΚ να κλέψουν τα ζώα τους και τότε σκοτώθηκε ο Φαρούκ», διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης, ο Άμπντουλ Χάι Χατέμπι, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα πτώματα «ήταν γεμάτα σφαίρες».

Μαχητές του ΙΚ έχουν κάνει την εμφάνισή τους από το 2015 σε κάποιες ανατολικές επαρχίες του Αφγανιστάν. Εξάλλου η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για δύο μεγάλες επιθέσεις εναντίον της Καμπούλ τους τελευταίους μήνες, όμως αυτή είναι η πρώτη φορά που μια επιχείρηση τέτοιου εύρους της αποδίδεται στο κεντρικό Αφγανιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα