Ο Ομπάμα στην Αθήνα:Στην ατζέντα χρέος και προσφυγικό

fsdddfΚομβικής σημασίας για την Ελλάδα χαρακτηρίζεται η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Αθήνα στις 15 και 16 Νοεμβρίου.Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Αμερικανός πρόεδρος θα αναπτύξει το σχέδιο για επιτάχυνση της  διευθέτησης του ελληνικού χρέους με τα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό  να βρίσκονται επίσης στην κορυφή της ατζέντας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου «ο Πρόεδρος θα επισκεφθεί την Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και θα επιβεβαιώσει την στήριξή μας για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες να τεθεί η ελληνική οικονομία σε τροχιά βιωσιμότητας και να επανέλθει η ευημερία».

Όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση «στην γενέτειρα της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος θα επιβεβαιώσει την αντοχή των δημοκρατικών αξιών, οι οποίες έχουν συμβάλει τόσο πολύ στο να φέρουν ειρήνη και ευημερία στην Ευρώπη και τον ευρύτερο κόσμο. Επιπλέον, ο Πρόεδρος θα καταστήσει σαφή την εκτίμησή μας για την εντυπωσιακή γενναιοδωρία που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

Μετά την επίσκεψη του στην Ελλάδα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί στην Γερμανία όπου στις 17 και τις 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει συνομιλίες με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για μια ευρεία γκάμα θεμάτων, σε ένα από τα τελευταία του ταξίδια στο εξωτερικό ως Αμερικανός πρόεδρος.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα