Εξέγερση στο hot spot της Μόριας-Κάηκαν τα γραφεία της EASO(Βιντεο)

456456Μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο, αφού εκατοντάδες μετανάστες, κυρίως από το Πακιστάν, διαμαρτύρονται για την πολύμηνη καθυστέρηση της εξέτασης των αιτημάτων ασύλου και τον εγκλεισμό τους στο νησί.

 

Σύμφωνα με  πληροφορίες, οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασύλου εγκατέλειψαν τους χώρους εργασίας τους οι οποίοι στη συνέχεια πυρπολήθηκαν από τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες.

Οι μετανάστες, οι οποίοι διαδήλωναν για τον εγκλωβισμό τους στο νησί και για το ότι δεν τους χορηγείται πολιτικό άσυλο, εξεγέρθηκαν βάζοντας φωτιές σε κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες, σεντόνια και παπλώματα, τα οποία πέταξαν φλεγόμενα στο χώρο όπου βρίσκονται εγκαταστημένα τα γραφεία των επιτροπών που εξετάζουν τα αιτήματα πολιτικού ασύλου.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) αναφέρει ότι καταστράφηκαν αρκετά από τα γραφεία της στη Μόρια ενώ τόσο οι μετανάστες όσο και το προσωπικό του hot spot είναι ασφαλείς. Σύμωνα με ΑΠΕ-ΜΕ, σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε περίπου οκτώ οικίσκους του Ευρωπαϊκού γραφείου υποστήριξης Ασύλου  (οι τέσσερις από αυτούς κάηκαν ολοσχερώς, ενώ προκλήθηκαν και άλλες εκτεταμένες ζημιές).

Όλοι οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία ασύλου εγκατέλειψαν τους χώρους εργασίας τους, ενώ η διαδικασία ελέγχου αιτήσεων ασύλου διακόπηκε για άγνωστο χρονικό διάστημα. Η φωτιά έσβησε με παρέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η τάξη αποκαταστάθηκε με παρέμβαση διμοιρίας ΜΑΤ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα