Μέρκελ:Aπάνθρωπα τα όσα συμβαίνουν στο Χαλέπι με τη στήριξη της Μόσχας

German Chancellor and leader of the Christian Democratic Union (CDU) Angela Merkel gestures during the second day of the CDU party congress in Karlsruhe, Germany December 15, 2015. REUTERS/Kai Pfaffenbach   TPX IMAGES OF THE DAY - RTX1YQ8Q

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, προσερχόμενη στον χώρο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες,κάλεσε σε εκεχειρία στη Συρία,χαρακτηρίζοντας απάνθρωπα τα όσα συμβαίνουν στο Χαλέπι από τις δυνάμεις του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ και τις ρωσικές δυνάμεις.

«Το να γίνεται συζήτηση είναι σημαντικό, αλλά πρέπει να υπάρξει μια θέση και πρέπει να καταδείξουμε ότι αυτά που συνέβησαν στο Χαλέπι με την υποστήριξη της Ρωσίας είναι πραγματικά απάνθρωπα. Πρέπει να εργασθούμε για να υπάρξει σύντομα μακροχρόνια εκεχειρία για να υπάρξει ανθρωπιστική βοήθεια και να υπάρξει και ένα φως αφού υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται την ειρήνη και δεν έχουν καμία σχέση με τους τρομοκράτες», υπογράμμισε.

«Θα συζητηθούν τα διάφορα βήματα που πρέπει να γίνουν στην εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια», είπε η κ. Μέρκελ, ενώ σε ό,τι αφορά το Brexit, σημείωσε ότι «είναι πλέον θέμα του Ηνωμένου Βασιλείου να υποβάλει το αίτημα αποχώρησης, το Brexit θα μας απασχολήσει ελάχιστα στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο θα καλωσορίσουμε την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα