Δ.Βίτσας:Εκλογές το 2019

258Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμύνης, Δημήτρης Βίτσας, σχολίασε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αγορά» που κυκλοφορεί, σήμερα, με τίτλο: «To ΔΝΤ…τρελάθηκε!».

Η εφημερίδα «Αγορά», αποκαλύπτει τον εκβιασμό Λαγκάρντ για να μείνει το Ταμείο στο πρόγραμμα. Απαιτεί πλαφόν 1.200 ευρώ σε όλες τις συντάξεις, αφορολόγητο 5.000 ευρώ, κατάργηση φοροαπαλλαγών και πλήρη απελευθέρωση των εργασιακών σχέσεων.

Ο κ. Βίτσας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «Εμείς λέμε ότι έγινε μια συμφωνία πέρυσι, κάτω από συγκεκριμένες και ειδικές συνθήκες.

Όπως εξήγησε ο Δημήτρης Βίτσας, είμαστε χώρα υπό επιτροπεία, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να βγούμε από τη διαδικασία της επιτροπείας ή τη διαδικασία των μνημονίων. «Οι δανειστές έχουν τις δικές τους απαιτήσεις, αλλά εμείς λέμε ότι έγινε συμφωνία υπό ειδικές συνθήκες… Το πρώτο κομμάτι της είναι οι υποχρεώσεις μας, το άλλο οι υποχρεώσεις των δανειστών» παρατήρησε υπαινισσόμενος τη δέσμευση των εταίρων για απομείωση του χρέους.

«Στόχος μας είναι να μην ενεργοποιηθεί ο κόφτης. Θα πετύχουμε, πάμε στον πόλεμο για να νικήσουμε όχι για να πεθάνουμε και αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά αυτής της Αριστεράς» είπε μάλιστα.

«Καλό θα ήταν να μειωθούν οι φόροι, αλλά όχι ενάντια στο κοινωνικό κράτος» πρόσθεσε ο κ. Βίτσας αφήνοντας αιχμές για τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη περί μείωσης των φόρων.

«Αν πάρεις μόνο τα επώδυνα μέτρα μειώνεται η ενεργός ζήτηση της οικονομίας, γι’ αυτό χρειάζεται το παράλληλο πρόγραμμα ανακούφισης. Καθήκον μας μέχρι το 2019 να έχει ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία» τόνισε ο υπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στο συγκεκριμένο έτος.

Με πληροφορίες από:real/skai

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα