Καμίνης:«Πλειστηριασμός,δεν έχει γίνει για κανένα σπίτι από τον δήμο της Αθήνας»

987«Πλειστηριασμός, δεν έχει γίνει για κανένα σπίτι από τον δήμο της Αθήνας», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης.

Τόνισε επίσης ότι ο «δήμος Αθήνας εξαντλεί κάθε δυνατότητα συνεννόησης με τον πολίτη που έχει οφειλές».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, «μικρό είναι το ποσοστό των πολιτών που δεν προσέρχεται σε διαδικασία ρύθμισης. Για τις περιπτώσεις αυτές, οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων πράττουν ότι προβλέπει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων».

Ο Γιώργος Καμίνης κάλεσε την κυβέρνηση «να προστατεύσει νομοθετικά την πρώτη κατοικία. Μόνος τρόπος, είπε, είναι να υπαχθούν και οι οφειλέτες του δημοσίου, όσον αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, στον νόμο που διέπει τα χρέη στις τράπεζες». Για το λόγο αυτό, ανάφερε, έχει ζητήσει συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο.

Μεταξύ άλλων ο δήμος προτείνει την τροποποίηση του κώδικα είσπραξης δημοσίων εσόδων και να προβλέπεται για οφειλές άνω των 5.000 ευρώ από 500 ευρώ που είναι τώρα. Επίσης, να εξαιρείται η πρώτη κατοικία, με την εξόφληση του 25% της οφειλής να αίρεται η δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού και ακινήτων του οφειλέτη και εφαρμογή της δημοτικής ενημερότητας που προβλέπει ο «Καλλικράτης».

Όπως είπε ο Γιώργος Καμίνης, ο Δήμος αφού έχει εξαντλήσει κάθε άλλο μέσο ή στάδιο για την είσπραξη της οφειλής μόνο τότε προχωρά σε ένταξη στο πρόγραμμα πλειστηριασμού, το οποίο κοινοποιεί στον οφειλέτη, αλλά ουδέποτε έχει εκτελεστεί.

Σχετικά Νέα