Αμερικανικό πολεμικό πλοίο δέχθηκε επίθεση στην Υεμένη

The U.S. Navy patrol craft USS Squall (PC 7) steams in the Arabian Gulf in this U.S. Navy picture taken January 14, 2015.   U.S. Navy/Mass Communication Specialist 2nd Class Anthony R. Martinez/Handout via Reuters

Ένα αντιτορπιλικό του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ έγινε σήμερα στόχος μιας αποτυχημένης πυραυλικής επίθεσης που εξαπολύθηκε από μια περιοχή της Υεμένης την οποία ελέγχουν οι σιίτες αντάρτες Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Το πλήρωμα του USS Mason, το οποίο συνοδευόταν από το USS Ponce, ένα αποβατικό σκάφος, αντέδρασε με μια ομοβροντία αμυντικών πυρών στην εκτόξευση δύο πυραύλων, ουδείς εκ των οποίων έπληξε το πλοίο ή προκάλεσε ζημιές, καθώς το αντιτορπιλικό έπλεε βόρεια των Στενών Μπαμπ αλ Μάνταμπ, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν.

Η νέα επίθεση εναντίον ενός αμερικανικού πολεμικού εντείνει την πίεση στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να προχωρήσουν σε αντίποινα—κάτι το οποίο, εάν συμβεί, θα σηματοδοτήσει το πρώτο άμεσο πλήγμα των ΗΠΑ εναντίον των Χούθι και κατά συνέπεια την άμεση εμπλοκή της Ουάσινγκτον στον πόλεμο στην Υεμένη. Το Πεντάγωνο είχε αφήσει να εννοηθεί ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει πλήγματα σε αντίποινα χθες Τρίτη.

Οι επιθέσεις εναντίον πλοίων του αμερικανικού ΠΝ, όπως και μια επίθεση την 1η Οκτωβρίου με στόχο ένα πλοίο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θέτει εν αμφιβόλω την ασφαλή διέλευση στα στενά Μπαμπ αλ Μάνταμπ, μια από τις πιο πολυσύχναστες θαλάσσιες οδούς του κόσμου.

Οι Χούθι, οι οποίοι πολεμούν εναντίον της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ αλ Χάντι, διέψευσαν κατηγορηματικά ότι ευθύνονται για την προηγούμενη επίθεση εναντίον του Μέισον και του Πονς, την Κυριακή, όμως αμερικανοί αξιωματούχοι αντιθέτως διατείνονται ότι έχουν αυξανόμενες ενδείξεις πως οι σιίτες αντάρτες προχώρησαν στις επιθέσεις.

AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα