Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη Βουλή

87867678Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η  προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή  μετά από αίτημα που είχε καταθέσει ο πρωθυπουργός.

Η κεντρική μάχη μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης,Κυριάκου Μητσοτάκη,κινήθηκε γύρω από τις τηλεοπτικές άδειες,την Siemens ,αλλά και τα δάνεια τα οποία έχουν λάβει η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης,σημαντική ήταν η διαμάχη που υπήρξε σχετικά με τους πλειστηριασμούς,με τον Αλέξη Τσίπρα να περνά στην αντεπίθεση παραθέτοντας στοιχεία και αριθμούς σχετικά με το θέμα στη δευτερολογία του.

Τα σημαντικότερα αποσπάσματα των ομιλιών των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή:

 

Αλ.Τσίπρας: Δεν θα κάνω πίσω-Είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο της διαπλοκής

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά την πρωτολογία του στη συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, στα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος που «σε αγαστή συνεργασία με το μιντιακό κατεστημένο έχει επιδοθεί σε έναν αδυσώπητο πόλεμο κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης» – «Για πρώτη φορά οι καναλάρχες καλούνται να πληρώσουν αυτά που οφείλουν στον ελληνικό λαό – Αυτή είναι η διαφορά μας: Εσείς χαρίζετε δάνεια με «αέρα», εμείς τους περνάμε από το ταμείο», μία από τις χαρακτηριστικές αποστροφές του Αλ. Τσίπρα που εστίασε μεταξύ άλλων και στα «δανεικά και αγύριστα» δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ύψους περίπου 400 εκατ. ευρώ – Οι ελληνικές αρχές παρέλαβαν νέα λίστα από την Ρηνανία με 475 καταθέτες του 2010, «χρονιά που δεν παραγράφεται το αδίκημα της φοροδιαφυγής», η είδηση που «έβγαλε» η ομιλία του πρωθυπουργού

«Κατά την διάρκεια της προηγούμενης προ ημερησίας διατάξεως στην Βουλή όταν η κουβέντα πήγε σε θέματα διαπλοκής και διαφθοράς, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αποδράσει. Δεν θα σας το επιτρέψουμε. Σήμερα θα απολογηθείτε», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην ομιλία του στην προ ημερησίας διαράξεως συζήτηση δια τη Διαφθορά, και συνέχισε: Συμμαχήσατε αμέσως με το παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής στην χώρα, με όλους εκείνους που έχουν ευθύνη για την χρεοκοπία της χώρας. Σε απόλυτη συνεργασία με τους εκδότες και τους καναλάρχες, παλιούς και νέους, έχετε επιδοθεί σε λυσσώδη πόλεμο κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας, είπε ο πρωθυπουργός.
Έκανε λόγο για μια «διαρκή απόπειρα» μεταμοντέρνου μιντιακού πραξικοπήματος με όπλο την προπαγάνδα. Είπε ότι η πρώτη πράξη αυτής της απόπειρας παίχτηκε την περίοδο της οικονομικής ασφυξίας, η δεύτερη με την καταστροφολογία την περίοδο της πρώτης και πιο δύσκολης αξιολόγησης, και σήμερα είναι η τρίτη πράξη, την λυσσαλέα προσπάθεια του χρεοκοπημένου συστήματος να τυλίξει την χώρα στο σκοτάδι.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει μάχες οπισθοφυλακής τρέχοντας πίσω από χρεοκοπημένους καναλάρχες και εκδότες, γιατί αυτή είναι η τελευταία σας ελπίδα κ. Μητσοτάκη. Πρέπει να το χωνέψετε ότι θα μείνετε πολλά χρόνια ακόμη μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα, γιατί ο ελληνικός λαός δεν σας έμαθε χθες, σας γνωρίζει,επισήμανε.

Το δικό σας δήθεν εναλλακτικό πρόγραμμα είναι περικοπές, απολύσεις και συρρίκνωση του δημοσίου συμφέροντος, κ. Μητσοτάκη και ο λαός το γνωρίζει αυτό, τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: Το μόνο που σας μένει για να πείσετε είναι αυτό που λέτε πολιτική αλλαγή, δηλαδή να επιστρέψετε εσείς στην εξουσία.

Η δυνατότητα να πείσετε για εναλλακτική πρόταση διεξόδου «δεν σας βγαίνει ούτε με σφαίρες». Το μόνο που σας μένει είναι να στοιχηθείτε πίσω από τους καναλάρχες που για πρώτη φορά περνούν από το δημόσιο ταμείο. Δεν μπορείτε να πείσετε με τίποτα ότι δεν είστε διαπλεκόμενοι, ευκολότερα πείθετε ότι ήσασταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος.Ο στόχος σας είναι να πείσετε ότι είμαστε όλοι ίδιοι, ότι όλοι είναι λερωμένοι σε αυτόν τον τόπο. Επιχειρήσατε να πλήξετε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Αυτό είναι ύβρις και ξέρετε, κ. Μητσοτάκη μετά την ύβρι έρχεται η Νέμεσις.

Για τον διαγωνισμό

Στους ίδιους ανθρώπους, εσείς δίνατε δάνεια με αέρα και τους χαρίζατε τις συχνότητες, εμείς τους περνάμε από το δημόσιο ταμείο και πληρώνουν. Αυτή είναι η διαφορά μας, επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας και συνέχισε: Στον υποτιθέμενο «δικό μας καναλάρχη» συμπεριφερθήκαμε, όπως στο Mega, στο «Ε» και στο κανάλι του κ. Καρατζαφέρη: Μόλις εξέπεσε ένας όρος, έφυγε από τον διαγωνισμό. Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία καλύτερα ρωτήστε τον σύμβουλό σας, τον κ. Θεοδωρικάκο.Το βασικό μήνυμα από τον διαγωνισμό ήταν ότι πλέον τηρείται ο νόμος, τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.

«Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω» – Δανεικά και αγύριστα τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όσο κι αν μας απειλούν και αν μας εκβιάζουν, γιατί δεν έχω και δεν έχουμε δεσμεύσεις σε κανέναν.

Όσο κι αν ψάξετε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρείτε ούτε μίζες, ούτε εξοπλιστικά, ούτε θαλασσοδάνεια, τόνισε ο πρωθυπουργός. Χρωστάτε, κ. Μητσοτάκη, (η ΝΔ) 210 εκατ. στον ελληνικό λαό και εσείς κ. Γεννηματά (το ΠΑΣΟΚ) 189 εκ. Και ο ελληνικός λαός αναρωτιέται: Θα αποπληρώσετε αυτά τα λεφτά; Τι κάνατε αυτά τα λεφτά; Δανεικά κι αγύριστα. Και σας ερωτώ κ. Μητσοτάκη: Θα αποπληρώσετε και το προσωπικό σας δάνειο για τον «Κήρυκα Χανίων»;

Θα έπρεπε να έχετε ζητήσει συγγνώμη, να έχετε αποσυρθεί από την πολιτική ζωή και να κάνετε στελεχιακή ανανέωση, είστε οι ίδιες οικογένειες που χρεοκόπησαν την χώρα και θέλετε να βγείτε κι από πάνω, είπε απευθυνόμενος στην ΝΔ και τον πρόεδρο της Κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός.

Όλοι γνωρίζουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά καιρούς ήταν γραφεία διεκπεραίωσης δικαστικών υποθέσεων, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σήμερα μία είναι η ευθύνη του δικαστή: Να ξαναβρεί το θάρρος να κάνει το καθήκον του. Κάθε έντιμος δικαστής που θα αρθεί στο ύψος της απαίτησης και πει «θα κάνω το καθήκον μου με αυταπάρνηση» θα μας έχει δίπλα του και αυτό δεν είναι παρέμβαση, τόνισε.

Όλα στο φως – Νέα λίστα παρέλαβαν οι ελληνικές αρχές

Έχουμε κάνει και συνεχίζουμε να κάνουμε το χρέος μας: Κάθε υπόθεση με υπόνοια εγκληματικής δράσης παραπέμπεται χωρίς χρονοτριβή στους εισαγγελείς, είπε στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας.

Σήμερα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης για παράνομο δανεισμό 200 εκατ. ευρώ στον κ. Βγενόπουλο επιμένετε ακόμα στην υπεράσπιση του εν λόγω κυρίου κ. Μητσοτάκη; ρώτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή.

Σε ό,τι αφορά την φοροδιαφυγή το πάρτι έχει τελειώσει. Ελέγχονται, θα λογοδοτήσουν και θα πληρώσουν όσοι έχουν αποκρύψει χρήματα, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ταυτόχρονα ενημέρωσε τη Βουλή ότι προ δεκαημέρου οι ελληνικές αρχές παρέλαβαν νέα λίστα από την Ρηνανία με 475 καταθέτες του 2010, «χρονιά που δεν παραγράφεται το αδίκημα της φοροδιαφυγής», όπως είπε. Προσέθεσε ότι η λίστα αυτή έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα ενώ θα παρασχεθεί κάθε βοήθεια στις διωκτικές αρχές.

«Υπάρχει σκάνδαλο Siemens;»

Η κυβέρνηση θέλει να είναι με τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Προσπαθούμε να βάλουμε μια τάξη σε αυτόν τον τόπο. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι είμαστε η τελευταία ελπίδα για να καθαρίσει ο τόπος από την κόπρο της διαπλοκής, τόνισε ο πρωθυπουργός κίνοντας την εισηγητική του ομιλία και συνέχισε: Τα δικά μου βιώματα είναι βιώματα διαρκούς μάχης για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και δικαιοσύνης.

Όταν ήμουν στις καταλήψεις, εσείς κ. Μητσοτάκη ξεκινάγατε τα δικά σας πολιτικά βήματα με την αρωγή του κ. Χριστοφοράκου και της Siemens. Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε παιδί της Siemens και της διαπλοκής. Τώρα που θα πάρετε τον λόγο απαντήστε στον ελληνικό λαό σε ένα ερώτημα: Υπάρχει στην χώρα σκάνδαλο Siemens κ. Μητσοτάκη;

Κ. Μητσοτάκης: Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε πρωθυπουργός:

Στην αντεπίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πέρασε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, χαρακτηρίζοντας την ομιλία του κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση.

«Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε εσείς ο πρωθυπουργός της» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό για ψέματα, θεωρίες συνομωσίας και χυδαίο λαϊκισμό.

Αφού του καταλόγισε ότι διέλυσε την οικονομία, εξακολουθώντας να απευθύνεται στον Πρωθυπουργό, σημείωσε: «Ανεβήκατε σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και πέφτετε σε ένα παραλήρημα λασπολογίας».

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι η κυβέρνηση καταστρατηγεί το Σύνταγμα, παραβιάζει το κράτος δικαίου και διχάζει την κοινωνία σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσει τις δυνάμεις της.

«Η προσωπική σας αποτυχία δεν πρέπει να γίνει αποτυχία της Ελλάδας» συνέχισε ο πρόεδρος της Ν.Δ., και κλιμακώνοντας την επίθεσή του, συμπλήρωσε: «Ήσασταν από την πρώτη στιγμή σαρξ εκ της σαρκός του μιντιακού λαϊκισμού που με ευθύνη των Μέσων Ενημέρωσης κυριάρχησε στη χώρα μας»

Γεννήματα σε Τσίπρα: Είστε κατηγορούμενος στη συνείδηση του ελληνικού λαού

Σκληρή απάντηση στον πρωθυπουργό έδωσε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. «Κύριε Τσίπρα, νομίζετε ότι έχετε το πολιτικό ή το ηθικό ανάστημα να μας κουνάτε το δάχτυλο; Ντρέπομαι για λογαριασμό σας που παρακολούθησα αυτή την συζήτηση σε αυτό το επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας πως το μόνο που έχει απομείνει στην κυβέρνηση είναι ο διχαστικός λόγος και τονίζοντας πως η ίδια είναι πολύ υπερήφανη για την παράταξη και την διαδρομή της.

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας πως «στήνεται ανεμιστήρες λάσπης» και πως ο πρωθυπουργός είναι πλέον κατηγορούμενος στην συνείδηση του ελληνικού λαού.

«Όσοι πρόλαβαν και είδαν το φως της Αριστεράς σήμερα φορούν κοστούμια και κάθονται δίπλα σας» είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό σχετικά με στελέχη που μεταπήδησαν από το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας πως «δεκάδες κατασκευαστές δημοσίων έργων συνιστούν ΣΥΡΙΖΑ…». Σχετικά με την τράπεζα Αττικής είπε πως ο λαός θα πρέπει να μάθει πως η Τράπεζα των μηχανικών έγινε «SYRIZA BANK».

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση με αιχμή την οικονομία λέγοντας πως η κυβέρνηση κατάφερε το αδιανόητο δηλαδή να μηδενίσει τις θυσίες του ελληνικού λαού και να τον φορτώσει με ένα 3ο μνημόνιο και με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια.

«Εμείς ψηφίσαμε την εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων» είπε η κ. Γεννηματά θυμίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ θέσπισε τους εισαγγελείς διαφθοράς.

Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση και στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας πως έχει στους κόλπους της «χειροκροτητές» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Στ.Θεοδωράκης:To Ποτάμι δεν προέρχεται από τα τζάκια της διαπλοκής

Ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας από το βήμα της Βουλής υποστήριξε ότι το κόμμα του δεν προέρχεται από τα τζάκια της διαπλοκής αλλά δέχτηκε συντονισμένη επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηγόρησε προσωπικά τον Πρωθυπουργό. «Κύριε Τσίπρα προσπαθείτε να βρομίσετε το Ποτάμι, γιατί ο λαϊκιστής και ο δημαγωγός το καινούργιο φοβάται – δεν φοβάται το παλιό» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης,δήλωσε  ότι τα ΜΜΕ στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και πως η κυβέρνηση αυτό που κάνει «είναι να μαρκάρει ως διαπλεκόμενους τους άλλους», κάνοντας λόγο για υπαλλήλους της κυβέρνησης «που βρίζουν» το Ποτάμι, κατηγορώντας το Μέγαρο Μαξίμου ότι προσπαθεί «να βρωμίσει το Ποτάμι» διότι «φοβάται το καινούριο».

Αναφερόμενος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ρώτησε γιατί οι άδειες έπρεπε να ήταν τέσσερις και επισήμανε πως το Ποτάμι πρότεινε σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πάρουν τα ίδια λεφτά από περισσότερα κανάλια, όμως «προτίμησαν το σώου και την ανεργία για 2.000 ανθρώπους».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις με την αποχώρηση του κ. Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται όταν λέει ότι «έκοψε» τον κ. Καλογρίτσα. Ο ίδιος έφυγε όταν κατάλαβε ότι οι κινήσεις του ήταν στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης και της κοινωνίας, πρόσθεσε.

Καταθέτοντας προτάσεις του Ποταμιού κατά τη διαφθοράς, σημείωσε πως το κόμμα ζητεί μία Αρχή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, ενιαία εθνική Αρχή δημόσιων προμηθειών, Αρχή εποπτείας εσόδων και δαπανών ΜΚΟ.

Π.Καμμένος:Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από καμιά Τράπεζα, γι΄αυτό δεν μας κρατά κανείς

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Βουλή,ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το κόμμα του δεν είναι   υποχείριο κανενός.»Δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ από καμιά Τράπεζα, γι΄ αυτό δεν μας κρατά κανείς» ανέφερε χαρακτηριστικά .

Ο κ.Καμμένος έκανε εκτενή αναφορά σε σκάνδαλα που αφορούν υποθέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ,χρησιμοποιώντας πολλές φορές στο λόγο του  ονόματα και στοιχεία.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε, ότι η προσωπική επίθεση προς τον κ. Μητσοτάκη γίνεται από στελέχη που βρίσκονται μέσα στη Νέα Δημοκρατία και από ιστοτόπους όπως το antinews που αποτελεί, όπως είπε, το site του κ. Σαμαρά.

Ταυτόχρονα, ανέφερε, ότι την ίδια ώρα που η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί την κυβέρνηση, πως συνεργάζεται με το κακό ΠΑΣΟΚ έχει στις τάξεις της τον βουλευτή Βασίλη Οικονόμου που ήταν δεξί χέρι του Τσοχατζόπουλου.

Ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο ,επίσης, για «στενή σχέση» του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο της Siemens.«Ο Κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε γι’ αυτήν. Και το μόνο που απάντησε είναι ότι καθυστέρησε η μετάφραση της δικογραφίας. Ποιος το έκανε; Ο γνωστός Ντογιάκος. Παναθηναϊκάκια δεν το λέγατε;», πρόσθεσε.

Ο Π. Καμμένος είπε ότι ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας βοήθησε οικονομικά τον δημοσιογράφο Ν. Ευαγγελάτο να βγάλει τα site newsit και onalert τα οποία του κάνουν προσωπικές επιθέσεις. Υπενθύμισε ακόμη ότι η εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO των Καλογρίτσα και Θεοδωρικάκου που, όπως είπε, είναι «στενός συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη»- έβγαζε πρώτη την ΝΔ στις εκλογές.

Ακόμη ο Π. Καμμένος επιτέθηκε στον πρ. πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο που δεν παρακολούθησε την συνεδρίαση. «Ο Ευ. Βενιζέλος δεν ήρθε εδώ γιατί την τελευταία φορά που μιλήσαμε με φώναζε «αλητάμπουρα» όταν ρώτησα αν υπήρχαν μετοχές του ομίλου Βγενόπουλου στο οικογενειακό του περιβάλλον. Τώρα που βγήκε η δίωξη κατά του Βγενόπουλου τα τέσσερα μέλη Μπακατσέλου είναι ή δεν είναι μέτοχοι;», ανέφερε.

Στο παρελθόν οι εφημερίδες ήταν «πιστόλια» εναντίον μας, όταν αποκαλύπταμε τα σκάνδαλα του Τσοχατζόπουλου, συνέχισε ο Πάνος Καμμένος. Υποστήριξε ακόμη πως είχε παραδώσει στοιχεία για τα CDS στον Αντώνη Σαμαρά. «Εγώ τον Γιώργο δεν τον χτυπάω, είναι φίλος μου, θα σε βγάλουμε τρελό, μην το συνεχίζεις» του είπε ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Σκοτώσανε και τον πατέρα μου, προχώρησε σε μια προσωπική αναφορά ο Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας τον έλεγχο που υπέστη στα 86 του χρόνια. Μας κατηγορούν οι ορντινάντσες της διαπλοκής, κατέληξε και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δει τα σάιτ που κατηγορούσαν τον πατέρα του για χρηματισμό. Είμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, αλλά θα βγάλουμε και αυτή την τετραετία και την επόμενη, γιατί δεν μας κρατάει κανείς, αυτή η σχέση θα φθάσει στο τέλος, ολοκλήρωσε την ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Κουτσούμπας:Διαιρείτε τον λαό πάνω σε ψεύτικες διαχωριστικές

Επίθεση σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της Βουλής υπογραμμίζοντας ότι έχει καταντήσει θλιβερή μονοτονία η διαμάχη για τη διαφθορά και τη διαπολοκή εκτιμώντας ότι μόνο με καχυποψία την αντιμετωπίζει ο λαός.

Μιλώντας στην προ ημερησίας συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά ανέφερε ότι «το ίδιο θέμα συζητούσαμε πριν λίγο καιρό. Κάθε φορά που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταγωνίζονται για την κυβερνητική καρέκλα και νιώθουν την λαϊκή αγανάκτιση καταφεύγουν στα αγαπημένα τους θέματα. Παρακολουθούμε το ίδιο έργο. Τόσο χιλιοπαιγμένο. Μόνο με καχυποψία αντιμετωπίζει αυτό το έργο ο λαός» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

 Σημείωσε ότι τα ίδια συνέβαιναν και όταν κυριαρχούσε στο πολιτικό σκηνικό η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια «περάσαμε στην εποχή της συγκυβέρνησης».

«Πάνω σε τι να αντιπαρατεθείτε, στο μνημόνιο;» διερωτήθηκε για να προσθέσει ότι «από κοινού το ψηφίσατε και το στηρίξατε».

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προτίθεται να εφαρμόσει μέτρα που δεν πρόλαβε η Ν.Δ. αν και θα ήθελε και πρόσθεσε ότι με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζουν και τους αγώνες. «Ματ και χημικά και οι δύο. Παρότι η Ν.Δ στήριζε την καταστολή, ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει και μετά στεναχωριέται».

«Ομοούσια, ενιαία και αδιαίρετη η κατεύθυνσή σας» είπε σχολιάζοντας την πολιτική των δύο κομμάτων και εξήγησε ότι γι’ αυτόν τον λόγο καταφεύγουν σε ζητήματα ηθικής.

«Διαιρείτε τον λαό πάνω σε ψεύτικες διαχωριστικές» σημείωσε.

Β.Λεβέντης:«Προτείνω στον κ.Μητσοτάκη να θυμάται ότι η οικογένειά του ενέχεται σε μεγάλες ιστορίες με μεταγραφές»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το Κυπριακό, λέγοντας: «Στη Νέα Υόρκη είδα τον πρόεδρο της Κύπρου, τον κ. Αναστασιάδη. Τον ρώτησα για τις συνομιλίες και του είπα «δεν πιστεύω να υπογράψεις, αν δεν φύγουν οι έποικοι και τα στρατεύματα κατοχής». Με κοίταξε με μεγάλη ανησυχία, σαν να με επιβεβαίωσε. Κι εδώ η αίθουσα κάθεται και λέει ο ένας τον άλλο λωποδύτη. Δεν μας στέλνει ο κόσμος για να κάνουμε καβγάδες, αλλά για να είμαστε χρήσιμοι».

Επίσης, υποστήριξε ότι σε συνάντηση που είχε με «πρεσβευτή μεγάλου κράτους» για το Σκοπιανό, έμαθε ότι «όλοι, και ο Καραμανλής και ο Σημίτης και ο Τσίπρας έχουν συμφωνήσει με τον όρο Μακεδονία».

Ακόμη,ο κ.Λεβέντης επέρριψε ευθύνες  στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολιτική οξύτητα,ενώ αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, επισήμανε  ότι από την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ. ο Κ. Μητσοτάκης καμία εταιρεία δεν μετρά πια ποιοι θέλουν την οικουμενική κυβέρνηση.

«Άρα ο Κ. Μητοτάκης έφερε την απόρριψη της συναίνεσης και υποχρέωσε και τον Τσίπρα να κάνει το ίδιο. Και έτσι πήγε χαμένη η απλή αναλογική που εγώ την αντιλαμβάνομαι ως μία προσπάθεια συναίνεσης. Ένας οξύς Μητσοτάκης αναγκάζει και τον Τσίπρα να ακολουθήσει σαν σαλιγκάρι», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, επιτέθηκε στον αρχηγό της ΝΔ με αφορμή την συνεργασία με τον κ. Γιάννη Καλλιάνο.«Προτείνω στον κ. Μητσοτάκη να θυμάται ότι η οικογένειά του ενέχεται σε μεγάλες ιστορίες με μεταγραφές. Δεν είναι καλό τη λύση των μεταγραφών να την χρησιμοποιεί και ο γιος Μητσοτάκη» είπε.

Δευτερολογία Αλ.Τσίπρα:«Ο Κυρ.Μησοτάκης φέρνει στη Βουλή συκοφαντίες κίτρινων φυλλάδων»

Απαντήσεις από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, καταλογίζοντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ζήτησα, στο τέλος της πρωτομιλίας μου, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει ένα πράγμα: «Αν κατά την γνώμη του υπήρχε σε αυτόν τον τόπο και υπάρχει σκάνδαλο Siemens».

«Κύριε Μητσοτάκη ανεβήκατε στο βήμα της Βουλής και διαβάσατε την ομιλία που σας είχαν γράψει, σαν να μην ακούσατε τίποτα», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην δευτερολογία του στην Βουλή, απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

«Γι’ αυτά τα κόκκινα δάνεια κάποιοι πολίτες που δεν προστατεύονται, είδαν να γίνονται πλειστηριασμοί. Εσείς τι θα δώσετε» πρόσθεσε, απευθυνόμενος πάντα στον κ. Μητσοτάκη με αφορμή τα δάνεια της ΝΔ.

Ο Κυρ. Μησοτάκης «φέρνει στη Βουλή συκοφαντίες κίτρινων φυλλάδων», είπε επίσης ο Αλ. Τσίπρας, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «θυμήθηκε την περιβόητη ιστορία για το Πόθεν έσχες των κ.κ. Σταθάκη και Φλαμπουράρη». Πρόσθεσε επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομίας και Επικρατείας αθωώθηκαν από την επιτροπή της Βουλής με τη σύμφωνη γνώμη της Ν.Δ.

Σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών είπε:«Επειδή περιορίσαμε την προσφορά, δημιουργήσαμε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό. Κλείστηκαν επί τρείς ημέρες στην Γενική Γραμματεία και δεν ήξεραν που έχει φθάσει το ποσό. Γι’ αυτό πήραμε τα 256 εκατομμύρια» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.  «Αυτό που κάνουμε έχει μια πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα: Κι άλλες κυβερνήσεις το προσπάθησαν, αλλά έκαναν πίσω. Δεν είναι εύκολο πράγμα, από το πρωί ως το βράδυ να τους έχεις όλους απέναντι να διαστρεβλώνουν τα πάντα» πρόσθεσε.  «Εμείς τους έχουμε όλους απέναντι και θέλει γενναιότητα ψυχής για να το κάνεις αυτό. Δώσαμε υπόσχεση στον ελληνικό λαό ότι θα πάμε ως το τέλος. Μας ενώνει η εντιμότητα. Εσείς είστε για την καρέκλα» είπε ο Πρωθυπουργός.

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς τόνισε:»Καταφέραμε και προστατεύσαμε το 95% της πρώτης κατοικίας μέχρι 280.000 ευρώ» είπε ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους δήμους, έτσι ώστε «όπως προστατεύσαμε την πρώτη κατοικία των φτωχών ανθρώπων από τις τράπεζες, να τις προστατεύσουμε και από το δημόσιο».

«Θέλω να σας δώσω τα επίσημα στοιχεία. Να δούμε τι πλειστηριασμοί γίνονταν. Το 2008 έγιναν 43 χιλιάδες πλειστηριασμοί. Το 2010 έγιναν 48 χιλιάδες. Το 2011 44.100. Το 2015 κανένας. Δεν έγιναν γιατί είμαστε εμείς κυβέρνηση. Και το 2016 έχουν γίνει 500. Αλλά ο λαός τώρα έμαθε ότι υπάρχουν πλειστηριασμοί.Σας έπιασε ο πόνος. Είχατε μνημονιακή δέσμευση»τόνισε.

«Ο κ. Μητσοτάκης από την αρχή ως το τέλος της ομιλίας του σήμερα, έκανε απόπειρα μπούλινγκ στους δικαστικούς» είπε επίσης ο πρωθυπουργός. «Δεν άκουσα κουβέντα απο την κ. Γεννηματά τι θα γίνει με τα θαλασσοδάνεια και αν θα τα επιστρέψει στον ελληνικό λαό» πρόσθεσε τονίζοντας ότι άκουσε από την κ. Γεννηματά περί «ορφανών του Τσοχατζόπουλου», λέγοντας ότι αυτό αφήνει υπονοούμενα για συνενοχή, και την κάλεσε να μιλήσει με «διευθύνσεις και ονόματα», διαφορετικά θα είναι «κοινή συκοφάντης».  «Ποιοί είναι οι συνεργάτες του Τσοχατζόπουλου που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ;» είπε ο κ. Τσίπρας, καλώντας την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να «μην ρίχνει λάσπη και να μιλήσει με ονόματα».

Δευτερολογία Κυρ.Μητσοτάκη:«Και στις δύο ομιλίες φάνηκε η χυδαιότητα του λόγου σας»

«Η ταυτότητά σας γράφει ότι είστε ο πιο ψεύτης, ανίκανος, αποτυχημένος Πρωθυπουργός», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα, κατά τη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

«Και στις δύο ομιλίες φάνηκε η χυδαιότητα του λόγου σας! Εδώ που έχουμε φτάσει δεν χρειάζεται να συστηθούμε στους Έλληνες πολίτες. Είστε ο πιο ψεύτης, ανίκανος και αποτυχημένος πρωθυπουργός της χώρας και στο ληξιαρχείο της ιστορίας θα γράψει και ο νεότερος τέως πρωθυπουργός» ανέφερε.

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στο αίτημά του να έρθουν στη Βουλή τα «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Βεβαίως και υπάρχει σκάνδαλο Siemens» απάντησε στο ερώτημα του πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης, εγκαλώντας την κυβέρνηση για όσα -δεν- έκανε επί των ημερών της για να προχωρήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να καταργήσει, αν θέλει, τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που έχει επιτευχθεί μεταξύ του ελληνικού κράτους και της Siemens.

Για τον Κήρυκα ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως είναι ήδη σε ρύθμιση το δάνειο και έχει ισχυρές εγγυήσεις.» Για θαλασσοδάνεια ψάξτε στον κύριο Καλογρίτσα που έπαιρνε δάνεια με εγγυήσεις κάτι κατσάβραχα στην Ιθάκη».

«Δεν άκουσα κουβέντα για τον κ. Κουρή και τα θαλασσοδάνεια του Alter. Κάνατε κάτι για τη διερεύνησή του. Είστε ή δεν είστε το αγαπημένο παιδί του κ. Κουρή; Δεν είπατε τίποτα για τον κ. Κοντομηνά που είχε πει πως είστε καλά παιδιά και σας βοηθούσε και το οποίο κανάλι είχε τον κ. Λαζόπουλο τον χυδαιότερο προπαγανδιστή»σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Φ.Γεννηματά:Έχετε διατηρήσει τίποτα από αριστερό παρελθόν;

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,Φ.Γεννηματά, στην κυβέρνηση,καλώντας τον πρωθυπουργό να μελετήσει και να απαντήσει στα όσα αναφέρονται στο διαδίκτυο σχετικά με τις λίστες με τα προαπαιτούμενα.

«Το μήνυμα που στέλνουμε ελπίζω να το έχετε αντιληφθεί. Φοβάμαι και ανησυχώ γιατί όσο επιλέγετε να δίνετε το βάρος σε αντιπαραθέσεις με τη ΝΔ, η χώρα βαλτώνει και βουλιάζει γιατί εγκαταλείψατε τη συζήτηση για την διαπραγμάτευση για το χρέος και τώρα γίνεται φανερό ότι αν υπάρξει συζήτηση για το χρέος θα συνοδεύεται από σκληρότατα μέτρα για τους Έλληνες πολίτες»ανέφερε η κ.Γεννηματά.

«Είχατε το θράσος να μιλήσετε για πλειστηριασμούς» είπε σε έντονο ύφος η κ.Γεννηματά,προσθέτοντας :»Δεν έχετε προστατέυσει τίποτα και κανέναν. Ακούγοντας τον υπουργό σας για την διαπλοκή που προκαλέσατε, νόμιζα ότι ακούω υπουργό του Καραμανλή. Όχι μόνο με την ανοχή σας αλλά με τη σύμφωνη γνώμη σας, προστάτευε απολύτως. Τι κυβέρνηση έχουμε; Έχετε διατηρήσει τίποτα από αριστερό παρελθόν; Ή σας φτάνουν τα πορτραίτα του Τσε και του Άρη Βελουχιώτη»;

Τριτολογία Αλέξη Τσίπρα:Η διαπλοκή στον τόπο θα βρει τον μάστορά της

Στην τριτολογία του ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως δεν έδωσε απαντήσεις και όσες απαντήσεις έδωσε δεν έπεισαν κανέναν. “Οι απαντήσεις μου θύμισαν τα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μάθαμε όμως ότι υπάρχει σκάνδαλο Siemens και αυτό είναι πρόοδος. Επέλεξαν να απουσιάσουν τρία κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Καραμανλής, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Μεϊμαράκης και μου κάνει εντύπωση. Κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει πως αυτή η απουσία μπορεί να έχει κάποιο νόημα.

Για τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως ακόμα και το 100% της κρατικής επιχορήγησης να πηγαίνουν στην αποπληρωμή, αντιλαμβάνεστε πως δεν θα αποπληρωθούν τα δάνειά σας ούτε σε 122 χρόνια, ενώ το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται 442 χρόνια για την αποπληρωμή.

Απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε:Επίσης είπατε πως γίνονται πλειστηριασμοί και αναφέρετε δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος και έψαξα για τις 6 εργατικές κατοικίες στον Εύοσμο και ο δήμαρχος της περιοχής δήλωσε πως δεν υπάρχουν εργατικές κατοικίες στην περιοχή.

Ο κ.Τσίπρας συνέχισε λέγοντας:”Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως έριξα το επίπεδο και μίλησα χυδαία. Σήμερα μάθαμε για τον Κήρυκα Χανίων και αλλάξατε θέση από εκείνη του πατέρα σας ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Να δούμε τώρα ποιός λέει ψέματα και ποιός όχι. Με αυτά που λέτε σήμερα εκθέτετε τον πατέρα σας. Το δάνειο αυτό θα έπρεπε να έχει καταγγελθεί από το 2006 και έρχεται τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ για ένα δικό σας ξεχασμένο δάνειο για να παραδεχθείτε πως θα μπει σε ρύθμιση”.

Αναφορικά με  το θέμα της Siemens ανέφερε:Eίπατε πάλι πως πρέπει να ντρέπομαι! Και είπατε ότι λέω ψέματα και πως δεν είχατε καμία διευκόλυνση από τον κ. Χριστοφοράκο. Εσείς πληρώσατε τον εξοπλισμό σας, αλλά αφότου έσκασε το θέμα.

“Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω παρά μόνο για να πάρει φόρα”τόνισε ο πρωθυπουργός. “Η διαπλοκή στον τόπο θα βρει τον μάστορά της”πρόσθεσε.

“Θα τελειώσει και με θεσμικό τρόπο. Θα ήθελα να είστε σύμμαχος αλλά εσείς είστε απέναντι. Όπως είπε οι εκλογές δεν γίνονται κάθε τρεις και λίγο. Εκλογές θα γίνουν το 2019″είπε απευθυνόμενος στον Κυρ.Μητσοτάκη.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα