Απάντηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για το σημερινό Eurogroup

53453Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τα αποτελέσματα του σημερινού Eurogroup,ζήτησε τον λόγο στη Βουλή προκειμένου,όπως είπε,να μη δημιουργούνται εντυπώσεις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας.

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού:

Ζητάω το λόγο για να αποκατασταθεί στην ώρα της, μια αιχμή που αφορά το κρίσιμο θέμα του Eurogroup. Αν όσοι παρακολουθούν τη συζήτηση, διαμορφώνουν μια εντύπωση. Θέλω να πω το εξής: Ο κ. Τσακαλώτος δεν είπε αυτά που είπατε, ούτε είναι αληθές ότι δεν έκλεισε η πρώτη αξιολόγηση. Διαβάστε τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ και το επίσημο ανακοινωθέν. Η Ελλάδα έκλεισε επιτυχώς τα προαπαιτούμενα για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.

Η δόση η οποία είναι 2,8 δις είναι 1,1 δις που θα πάει για αποπληρωμή χρεών και 1,7 δις σε ληξιπρόθεσμες οφειλές. Για να δοθούν αυτά πρέπει να υπάρξει πλήρης αναφορά όχι μόνο για τη ροή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Για τεχνικούς λόγους, δεν υπάρχουν οι εκθέσεις για τον Σεπτέμβρη, πρέπει να αποτυπωθεί και θα αποτυπωθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και για τον Σεπτέμβρη. Τεχνικό είναι το ζήτημα.

Δεν θα χρειαστεί συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά τυπική του Euroworking Group. Ο Τσακαλώτος είπε ότι δεν έχουμε άμεση αποπληρωμή το επόμενο διάστημα. Να είστε πιο προσεκτικός. Να τα χαίρεστε τα πτυχία σας, εγώ δεν πήγα σε ξένα πανεπιστήμια. Ξέρω τουλάχιστον ότι ο Ρουσώ δεν μίλησε για διάκριση εξουσιών αλλά για το κοινωνικό συμβόλαιο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα