Πλησιάζει τις ΗΠΑ ο τυφώνας «Μάθιου»-Σκηνές αποκάλυψης στην Αϊτή με τουλάχιστον 339 νεκρούς

545435Ο χειρότερος τυφώνας που έπληξε την περιοχή της Καραϊβικής τα τελευταία 10 χρόνια κόστισε τη ζωή σε 339 ανθρώπους στην Αϊτή και σε τέσσερις στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Η ταχύτητα των ανέμων με την οποία ο τυφώνας πλησιάζει προς τις ακτές των ΗΠΑ στον Ατλαντικό φτάνει στα 215 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με το αρμόδιο εθνικό κέντρο παρακολούθησης παραμένοντας στην κόκκινη κατηγορία 4.

Τμήματα της Φλόριντα, Τζόρτζια και των Καρολίνων βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του Μάθιου, που αναβαθμίστηκε σε τροπικό κυκλώνα κατηγορίας 4 στην πεντάβαθμη κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον, και ο οποίος συνοδεύεται από καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους ταχύτητας 220 χιλιομέτρων την ώρα.

Οι αρχές έχουν καλέσει περισσότερους από 2 εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στα παράλια για να είναι ασφαλείς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Πολιτεία της Φλόριντας, αλλά και της Νότιας Καρολίνας. Με αυτή την απόφαση του προέδρου θα αποδεσμευτούν άμεσα ομοσπονδιακά μέσα για να παρασχεθεί βοήθεια στις τοπικές αρχές ενώ οι υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας (DHS) και διαχείρισης επειγόντων περιστατικών (Fema) θα αναλάβουν τον συντονισμό των επιχειρήσεων διάσωσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα