Καβάλα: Έξι προσαγωγές μετά από παρέμβαση εταιρείας για παρακώλυση εργασιών του TAP (Βίντεο)

Το πρωί της Τρίτης 26 Ιουνίου 2018, μετά από καταγγελία του ανάδοχου εργολάβου που εκτελεί εργασίες για λογαριασμό του TAP, η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές 6 ατόμων με την κατηγορία της παρακώλυσης του έργου.

Ωστόσο, από την πλευρά των πολιτών που δίνουν αγώνα κατά του αγωγού TAP, υπάρχουν καταγγελίες και μηνύσεις κατά της κατασκευής αυτής, ενώ καταγγέλλουν και την αστυνομία, καθώς όπως αναφέρουν, λειτουργεί υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το χρονικό των προσαγωγών:

Έγινε προσαγωγή 6 αγωνιστών.

Όταν κάναμε μηνύσεις εμείς και καταγγελίες για παράνομες εργασίες δεν τους πείραξε κανείς . Είκοσι μήνες τώρα δε γίνεται τίποτα με τις μηνύσεις αυτές.

Όταν φτερνίστηκε ο TAP άρχισαν τις προσαγωγές. Στα λασπόλουτρα ενώ οι κοινοπραξία ήταν υποχρεωμένη να έχει τις άδειες μαζί της την περίμεναν

Πέντε ώρες να φέρει την ΜΠΚΕ και όχι τις άδειες,

Γιατί άδειες δεν είχε. Εδώ δεν περίμεναν ούτε τους δικηγόρους να έρθουν.

Η δικαιοσύνη στο μεγαλείο της .

******

εδώ σερνουν τον αγρότη απεργό πείνας Θεμη Καλπακιδη, και δίπλα του είναι ένας Ιταλός επίσης απεργός από το κίνημα Νο ΤΑΡ.

 

********

Προσαγωγή του προέδρου του Σωματείου εργαζομένων στα Πετρέλαια και 5 άτομα ακόμα με την απειλή μήνυσης από τον φιλοκοινωνικο ΤΑΡ η μετάβαση του στην εισαγγελία…

 

Όπως αναφέρουν τα τοπικά καθεστωτικά θα παραμείνουν κρατούμενοι στο αστυνομικό τμήμα Καβάλας, οι 6 προσαχθέντες μέχρι την μεταφορά τους αύριο 27/06 στον εισαγγελέα

Μετά από παρέμβαση της κατασκευάστριας εταιρείας των έργων για τον αγωγό TAP, η αστυνομία, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, προσήγαγε τους δημοτικούς συμβούλους, Νίκο Ξανθόπουλο, Μανώλη Κελαϊδάκη και Σπύρο Προυσάεφ, τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Αμυγδαλεώνα, Δημήτρη Πουρσαϊτίδη, ο Παναγιώτης Αρσονιάδης και ο Σάββας Μυλωνίδης, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να γίνουν ακόμα δύο προσαγωγές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο λόγος των προσαγωγών ήταν η παρακώλυση των εργασιών του αγωγού TAP στην περιοχή πάνω από το Νέο Ζυγό, καθώς θεωρήθηκε ότι οι προσαχθέντες βρίσκονται εντός των ορίων των παρεμβάσεων. Η ακρόαση ενώπιον του εισαγγελέα θα γίνει αύριο το πρωί, οπότε και θα σχηματιστεί το κατηγορητήριο και η δικογραφία για να ακολουθηθεί έπειτα η δικαστική διαδικασία. Σύμφωνα με δηλώσεις του περιφερειακού συμβούλου, Χρήστου Γάκη οι προσαχθέντες θα παραμείνουν σήμερα στο αστυνομικό τμήμα.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως για αρκετή ώρα, οι προσαχθέντες παρέμεναν στην είσοδο τη αστυνομική διεύθυνσης.

Σχετικά με τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου, Θέμη Καλπακίδη ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας, ο κ. Γάκης σημείωσε ότι εξετάζεται η περίπτωση προσαγωγής του αν κριθεί ότι παρεμποδίζει τις εργασίες της εταιρείας. Μάλιστα νεότερες πληροφορίες επιβεβαιώνουν το γεγονός και δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να προσαχθεί ο κ. Καπλακίδης και ο Ιταλός συμπαραστάτης του στην απεργία πείνας.

Στην αστυνομική διεύθυνση βρίσκονται η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλους, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, Γιώργος Γραμμένος και ο αντιδήμαρχος Ηλία Καλανταρίδης.

 

********

14:10 Περίπου 100 άτομα έξω από το Α.Τ. Καβάλας μέχρι πριν λίγη ώρα

Σχετικά Νέα