Γερμανός υπ.Εσωτερικών:«Για την ώρα αποφασίζουν οι διακινητές για το ποιος θα έρθει στην Ευρώπη»

1112«Για την ώρα αποφασίζουν οι διακινητές για το ποιος θα έρθει στην Ευρώπη. Πρόκειται για τον πιο απάνθρωπο τρόπο επιλογής. Και γι’ αυτό είναι ορθό να αποφασίζει η Ευρώπη ποιος θα έρθει και ποιος όχι», δήλωσε ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ, την Κυριακή το βράδυ, σε συνέντευξή του στο ARD.

«Άνθρωποι, οι οποίοι διασώζονται στη Μεσόγειο πρέπει να επαναπροωθούνται καταρχάς στην Τουρκία ή στην Αίγυπτο. Φυσικά υπό προϋποθέσεις, οι οποίες να εξασφαλίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Ενδεχομένως θα πρέπει να κατασκευαστούν καταλύματα σε συνεργασία με την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR)» πρόσθεσε ο Τόμας Ντε Μεζιέρ.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία θα μπορούσε να αποτύχει εάν η Ελλάδα δεν επαναπροωθεί ταχύτερα τους πρόσφυγες.

Στο ίδια εκπομπή, ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ υποστήριξε αντίθετα ότι «αυτή η συμφωνία, την οποία έχουμε κάνει με την Τουρκία και ίσως κάνουμε σύντομα με την Αίγυπτο δεν θα λύσει το προσφυγικό. Δεν μπορεί κανείς να αφεθεί στο έλεος δικτατόρων και να εξαρτάται από την καλή τους διάθεση. Κάτι τέτοιο δεν ταιριάζει στην Ευρώπη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα