Μέρκελ:Δεν άλλαξε η πολιτική μου για τους πρόσφυγες

ΒΥΞΕΛΛΕΣ-Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης στις Βρυξέλλες,έναρξη των εργασιών.Στην φωτογραφία ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με την Γερμανίδα Καγκελάριο 'Ανγκελα Μέρκελ ,Πέμπτη 17 ιουνίου 2010 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

«Δεν άλλαξα την πολιτική μου, έκανα πολιτική», είπε η Μέρκελ σε συνέντευξή της στην Sächsische Zeitung η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό της φύλλο. «Δεν βλέπω καμιά αλλαγή πορείας αλλά συνεπές έργο εδώ και πολλούς μήνες», πρόσθεσε.

Η καγκελάριος τόνισε ότι εργάζεται από το περασμένο καλοκαίρι πάνω «σε λύσεις οι οποίες είναι καλές για τη Γερμανία και για την Ευρώπη». Ανάμεσα στις πολιτικές που προωθεί η Μέρκελ είναι η καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η αντιμετώπιση των γενεσιουργών αιτίων που ωθούν στη μετανάστευση πολίτες κρατών της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής.

Η Γερμανία χρειάστηκε να βάλει τάξη στη διαδικασία της διαχείρισης της μαζικής εισροής των προσφύγων, επισήμανε η Μέρκελ στη συνέντευξή της στην εφημερίδα. «Ο στόχος μας είναι να μην επαναληφθεί μια κατάσταση όπως η περυσινή και πράγματι σημειώσαμε μεγάλη πρόοδο τους τελευταίους 12 μήνες».

Την Παρασκευή η Γερμανία αναθεώρησε προς τα κάτω τον αριθμό των προσφύγων και των μεταναστών που υποδέχθηκε τον περασμένο χρόνο στους 890.000 από 1,1 εκατομμύριο, που ήταν η προηγούμενη επίσημη εκτίμηση. Σύμφωνα με το Βερολίνο, μέχρι στιγμής το 2016 στη Γερμανία έχουν φθάσει και ζητήσει άσυλο άλλοι 210.000 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την Μέρκελ, ο στόχος είναι τώρα να επαναπατριστούν όσοι δεν έχουν δικαίωμα να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γερμανία και να υπάρξει συμφωνία για τις ποσοστώσεις ανακατανομής των προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ με προσήκοντα τρόπο.

Σχετικά Νέα