Forbes:Κατά 800 εκατ. $ μειώθηκε η περιουσία του Τραμπ

8767Η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων μειώθηκε κατά 800 εκατ δολάρια από το 2015, σύμφωνα με το περιοδικό “Forbes” καλλιεργώντας γενικότερα τις συνθήκες μυστηρίου γύρω από το πραγματικό οικονομικό ύψος των περιουσιακών του στοιχείων.

Το περιοδικό υπολογίζει την περιουσία του Τραμπ στα 3,7 δισ. δολάρια μετά τη μείωση της οικονομικής αξίας των περιουσιακών στοιχείων του Τραμπ στη Νέα Υόρκη.

Στα 18 από τα 28 περιουσιακά στοιχεία του Τραμπ καταγράφηκε μείωση της οικονομικής αξίας τους. Μεταξύ αυτών και η οικονομική αξία του πύργου του (Trump Tower) στο Μανχάταν, το κτίριο στον αριθμό 40 της Wall Street, αλλά και το ιδιωτικό κλαμπ Mar-a-Lago στην περιοχή Palm Beach στη Φλόριντα.

Πέρα από την αξία των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει ο Τραμπ, το “Forbes” έκανε έρευνα και για το κόστος της προεκλογικής εκστρατείας του, αλλά και για τις οικονομικές επιπτώσεις των φραστικών επιθέσεων του εναντίον των Ισπανόφωνων στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του.

Η οικονομική αξία των δραστηριοτήτων αυτών υπολογίζεται στα 150 εκατ. δολάρια.

Ωστόσο, μυστήριο καλύπτει το πραγματικό οικονομικό ύψος των περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν στον Τραμπ, με τον ίδιο να έχει υποστηρίξει ότι η αξία τους ξεπερνά τα 10 δισ. δολάρια.

Από την άλλη μεριά, η εκτίμηση του Bloomberg αναφέρει 3 δισ. δολάρια, ενώ το “Fortune” ανεβάζει το οικονομικό ύψος των περιουσιακών στοιχείων του Τραμπ στα 3,9 δισ. δολάρια.

Στη διάρκεια της πρώτης κοινής τηλεοπτικής αναμέτρησης μεταξύ του Τραμπ και της Κλίντον, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο ίδιος βρέθηκε στο επίκεντρο επικριτικών σχολίων της πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, που του καταλόγισε ότι “δεν έχει τα κότσια” για τη δημοσιοποίηση των φορολογικών απαλλαγών του, προκειμένου είτε να μην αποκαλυφθεί το πραγματικό οικονομικό ύψος των περιουσιακών στοιχείων του, είτε να μην αποκαλυφθούν τα ψέματα που λέει για τους φόρους που ο ίδιος πληρώνει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα