Χτύπησε το κουδούνι-Ξεκινάει σήμερα νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους δανειστές

4536456Οι Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ), Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) και Νικολό Τζιαμαριόλι (ΕΜΣ) βρίσκονται από χθες το βράδυ στην Ελλάδα προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση.

Στόχος είναι η  ολοκλήρωση των 15 ορόσημων,ως συνέχεια  της πρώτης αξιολόγησης και την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ-εκ των οποίων το 1,7 δισ. ευρώ θα δοθεί για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες.

Κάποια από τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τις πρώτες συζητήσεις είναι η  καταπολέμηση της διαφθοράς,που αποτελεί αντικείμενο του υπουργείου Δικαιοσύνης,και σε οικονομικό επίπεδο το  Νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων . Πρόκειται κυρίως για τη στελέχωση του Εποπτικού Συμβουλίου του υπερταμείου, το οποίο θα απαρτίζεται από τρεις εκπροσώπους της ελληνικής πλευράς και δύο εκπροσώπους των θεσμών (μεταξύ των οποίων, ο πρόεδρος).

Ουσιαστικά, αύριο θα γίνει η πρώτη συνολική συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο όπου θα οριστεί το περιεχόμενο  των συναντήσεων μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, οπότε οι εκπρόσωποι των θεσμών θα αποχωρήσουν μέχρι να πιστοποιηθεί και η ολοκλήρωση των 15 προαπαιτούμενων της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ που θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξης της δεύτερης αξιολόγησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα