Συνάντηση Τουσκ-Μέι στο Λονδίνο

42424Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, συναντιέται σήμερα η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.Στις συνομιλίες τους  η κα Μέι πρόκειται να υποστηρίξει πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να διαδραματίζει πλήρως το ρόλο του στην ΕΕ μέχρι να φύγει.

Η συνάντηση αυτή έρχεται λίγο πριν τη συνεύρεση των ηγετών της ΕΕ στην Μπρατισλάβ, χωρίς τη Μεγάλη Βρετανία, στην οποία θα συζητήσουν για το μέλλον του ευρωπαϊκού μπλοκ μετά Brexit.

Ο κ Τουσκ έχει πει ότι θέλει να δει ένα «βελούδινο διαζύγιο» μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ, αλλά έχει επίσης ότι δεν θα υπάρξουν επίσημες συνομιλίες μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο να ενεργοποιήσει την επίσημη διαδικασία ενεργοποίησης του άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Οι δύο τους θα συζητήσουν επίσης για το εμπόριο, τη μετανάστευση, τις ρωσικές κυρώσεις και την Ουκρανία.

Ο επίσημος εκπρόσωπος της πρωθυπουργού είπε: «Θα είναι μια ευκαιρία εν μέρει για να μιλήσουμε για τη διαδικασία της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το πώς βλέπουμε τους επόμενους μήνες, αλλά και για να μιλήσουμε για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου και μερικά από τα θέματα που αναμένουμε να είναι στην ημερήσια διάταξη γι ‘αυτό».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα