Χιλιάδες Κούρδοι στη Γερμανία:«Ούτε στρατιωτικό πραξικόπημα,ούτε πολιτική δικτατορία»(Βιντεο)

65566Mε κεντρικό σύνθημα «ούτε στρατιωτικό πραξικόπημα, ούτε πολιτική δικτατορία»,χιλιάδες Κούρδοι διαδήλωσαν εναντίον του τούρκου προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κολωνία της Γερμανίας.Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί βρέθηκαν στην περιοχή ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος επεισοδίων με τούρκους εθνικιστές.

Πολλοί συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ και σημαίες  με το πρόσωπο του, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ζητώντας την απελευθέρωσή του. Ο Οτσαλάν εκτίει ισόβια κάθειρξη στην Τουρκία από το 1999 και δεν υπάρχουν νέα του μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο dpa, οι διοργανωτές δήλωσαν πως η διαδήλωση ήταν επίσης μία πράξη διαμαρτυρίας για τις πρόσφατες συγκρούσεις ανάμεσα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και κούρδους αντάρτες στη Συρία, αλλά και για τις μαζικές εκκαθαρίσεις που έχουν γίνει στις ένοπλες δυνάμεις και τη δημόσια διοίκηση μετά το πραξικόπημα.Η διαδήλωση εκτυλίχθηκε ειρηνικά, όμως αστυνομικοί κατάσχεσαν πολλές σημαίες του PKK, που λογίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Τουρκία.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα