Δημοσιεύθηκε στις: Δε, Αυγ 29th, 2016

Σχοινάς:Την πλήρη στήριξη του Πιέρ Μοσκοβισί,έχει η θέση της Επιτροπής για το θέμα της ΕΛΣΤΑΤ

6546465«Ο Επίτροπος Μοσχοβισί, υπέγραψε και υποστηρίζει πλήρως το περιεχόμενο της επιστολής»,επιβεβαίωσε σήμερα ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών.

«Η επιστολή μας ήταν πάρα πολύ σαφής και το ζήτημα θα συζητηθεί και στο eurogroup του Σεπτεμβρίου», τόνισε. «Η επιστολή υπογράφεται από την Επίτροπο αρμόδια για τα στατιστικά, τον Επίτροπο αρμόδιο για το ελληνικό πρόγραμμα και τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν για το Ευρώ. Το ζήτημα αυτό δεν πρέπει να υποτιμάται», εξήγησε εμφατικά.

Σε σχέση με το θέμα της «επέμβασης στα εσωτερικά», ο επικεφαλής εκπρόσωπος δήλωσε ότι «Η Κομισιόν εδώ και καιρό ζητά την εφαρμογή του πυλώνα του προγράμματος που προβλέπει τον εκσυγχρονισμό του κράτους και της δημόσιας διοίκησης στην Ελλάδα. Η Κομισιόν βλέπει την αναγκαιότητα να αποπολιτικοποιηθεί η δημόσια διοίκηση στην Ελλάδα.

Η Κομισιόν, δεν σχολιάζει εσωτερικές δικαστικές διαδικασίες, όμως ανησυχεί από δηλώσεις στα μέσα σε σχέση με την υπόθεση της αμφισβήτησης της αξιοπιστίας της ΕΛΣΤΑΤ στο πλαίσιο του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης».

«Η Κομισιόν και η Eurostat είναι οι αρμόδιες αρχές και στην επιστολή η Επίτροπος Τάισεν τονίζει την αξιοπιστία των στοιχείων της περιόδου 2010 -2015, πέραν πάσης αμφιβολίας», εξηγεί ο Μαργαρίτης Σχοινάς, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα εξαρτάται από την αξιοπιστία των στοιχείων και είναι κοινό το συμφέρον της ΕΕ και τη Ελλάδας στην υπόθεση.

«Προκαλεί μεγάλα  ερωτήματα το ύφος και η απολυτότητα με την οποία επιχειρείται αυτή η ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας, διότι υπερβαίνει σαφώς τη διατύπωση μιας άποψης που, κατά τα άλλα, προφανώς ο κάθε ένας το δικαίωμα να την εκφράσει», ήταν το σχετικό σχόλιο του Ν. Βούτση για την εν λόγω επιστολή.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo