60.000 άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε τέσσερις πόλεις της Συρίας

Ο συντονιστής ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ για τη Συρία Άλι αλ Ζαάταρι προειδοποίησε σε ανακοίνωσή του ότι 60.000 άνθρωποι βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο στη Ζαμπάντανι, τη Μαντάγια, τη Φούα και την Κεφράγια. Στη Συρία ζουν 4,72 εκατομμύρια άνθρωποι σε περιοχές στις οποίες η πρόσβαση είναι δύσκολη, και κυρίως συνολικά 600.000 άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι σε πολιορκημένες περιοχές.

 

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ έκανε έκκληση προς τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Συρία να επιτρέψουν την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε τέσσερις πολιορκημένες πόλεις, που απειλούνται «με άμεση καταστροφή». Ο συντονιστής ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ για τη Συρία Άλι αλ Ζαάταρι προειδοποίησε σε ανακοίνωσή του ότι 60.000 άνθρωποι βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο στη Ζαμπάντανι, τη Μαντάγια, τη Φούα και την Κεφράγια.

Οι δύο πρώτες πόλεις, που βρίσκονται στην επαρχία της Δαμασκού, πολιορκούνται από τα κυβερνητικά στρατεύματα και τους συμμάχους τους. Η Φούα και η Κεφράγια, δύο σιιτικά χωριά στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, πολιορκούνται από τους αντάρτες.

«60.000 αθώοι είναι εγκλωβισμένοι εξαιτίας της καθημερινής βίας και της αβεβαιότητας, πλήττονται από τον υποσιτισμό και την έλλειψη ιατρικής βοήθειας», καταγγέλλει ο αλ Ζαάταρι. «Η κατάσταση θα οδηγήσει σε άμεση ανθρωπιστική καταστροφή. Πρέπει να γίνει σεβαστή η αρχή της ελευθερίας εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας για τους αμάχους», πρόσθεσε.

Η τελευταία φορά που διανεμήθηκε βοήθεια στους κατοίκους αυτών των πόλεων ήταν τον Νοέμβριο.

«Πρέπει να δράσουμε τώρα, οι άνθρωποι (…) δεν μπορούν να περιμένουν άλλο», υπογράμμισε ο αλ Ζαάταρι.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στη Συρία ζουν 4,72 εκατομμύρια άνθρωποι σε περιοχές στις οποίες η πρόσβαση είναι δύσκολη, και κυρίως 600.000 άνθρωποι που είναι εγκλωβισμένοι σε πολιορκημένες περιοχές.

Σχετικά Νέα