6 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα – Μαζικές διαδηλώσεις στο Κερατσίνι και στο κέντρο της Αθήνας

Τον φετινό Σεπτέμβρη κλείνουν 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου που έχει πυροδοτήσει τις μεγαλύτερες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Η διαδήλωση στις 25 Σεπτέμβρη του 2015 που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής ξεπέρασε τις 30.000, αναγκάζοντας την τότε κυβέρνηση να πάψει να καλύπτει τα Τάγματα Εφόδου που τρομοκρατούσαν τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά στήνοντας θύλακες σε Άγιο Παντελεήμονα και Νίκαια – Πέραμα. Η δίκη της Χρυσής Αυγής ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα και ετοιμάζεται ένα ντροπιαστικό «ξέπλυμα» της ναζιστικής συμμορίας. Η τελευταία αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα και η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δείχνουν σαφή δείγματα επανενσωμάτωσης των ναζί στο «πολιτικό σύστημα», παρότι αυτό δεν αλλάζει την υπαρξιακή κρίση που περνάει το κόμμα τους.

Δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό. Η νέα κυβέρνηση, πιθανότατα κυβέρνηση της ΝΔ, που έχει ιστορικούς δεσμούς με την ακροδεξιά, δεν θα έχει καμία περίοδο χάριτος. Το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να την υποδεχτεί στο δρόμο. Μέσα από τον φετινό «αντιφασιστικό Σεπτέμβρη» θέλουμε να διατρανώσουμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας και να βοηθήσουμε το ταξικό κίνημα να ξεπεράσει την εσωστρέφεια και αμηχανία και να αποδείξει πως υπάρχει υπαρκτή στρατηγική πρόταση έξω από τον συμβιβασμό: είναι ο δρόμος του αντιφασιστικού, αντιεθνικιστικού, αντικαπιταλιστικού αγώνα.

Αυτό τον Σεπτέμβρη, θα πρέπει η καθιερωμένη διαδήλωση στο Κερατσίνι, στην επέτειο του Φύσσα, να είναι ενωμένη και μαζική, για να δείξουμε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι στις εργατικές και προσφυγικές γειτονιές οι φασίστες δεν έχουν θέση. Για να δείξουμε ότι οι μετανάστες όχι μόνο είναι καλοδεχούμενοι, αλλά οργανικό κομμάτι της τάξης μας. Θα πρέπει όμως να φέρουμε το αντιφασιστικό κίνημα και στο κέντρο της Αθήνας ξανά, γιατί η μάχη κατά του φασισμού δεν είναι ένα τοπικό καθήκον. Η επέτειος της μεγάλης μαχητικής διαδήλωσης εναντίον των γραφείων της ΧΑ στην Αθήνα, τον Σεπτέμβρη του 2013, θα πρέπει να μας βρει και πάλι να βαδίζουμε ενωτικά και μαχητικά στον ίδιο δρόμο, για να κλείσουν τα γραφεία και να ξεριζώσουμε οριστικά το ναζιστικό κόμμα. Οι δύο διαδηλώσεις θα αποτελέσουν ένα ισχυρό δίδυμο δήλωσης αγώνα και αντεπίθεσης, ενάντια στον ναζισμό, τον φασισμό και κάθε κυβέρνηση που τους θρέφει και τους καλύπτει.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος (ΟΚΔΕ-ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ)

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ)

Σχετικά Νέα