Ένοπλη επίθεση στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ

867566Ένοπλοι δράστες εξαπέλυσαν επίθεση σήμερα στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της Καμπούλ, δήλωσε αξιωματούχος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ένοπλοι επιτέθηκαν στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο του Αφγανιστάν στην Καμπούλ σήμερα και ακούστηκαν εκρήξεις και πυρά όπλων μέσα στις εγκαταστάσεις του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, όπως δήλωσαν ένας εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών και ένας φοιτητής.

«Πολλοί ένοπλοι επιτέθηκαν στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο στην Καμπούλ κι υπάρχουν αναφορές περί πυρών όπλων και εκρήξεων», ανέφερε ο εκπρόσωπος. Οι δράστες της επίθεσης «μπήκαν μέσα στο κτιριακό συγκρότημα» στο οποίο βρίσκονταν «ξένοι καθηγητές και εκατοντάδες φοιτητές», διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο Άχμαντ Σαχίρ, φοιτητής στο Αμερικάνικο Πανεπιστήμιο, είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως οι φοιτητές έχουν παγιδευτεί.

«Είμαστε καθηλωμένοι μέσα στην τάξη μας κι ακούγονται ριπές πυρών», ανέφερε.

Ένας φοιτητής ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε επίσης πως ο ίδιος και συμφοιτητές του είναι κλεισμένοι μέσα σε μια τάξη και ακούει «εκρήξεις και πυρά κοντά».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα