Στην αντεπίθεση ο Γεωργίου

5345Ο Ανδρέας Γεωργίου πέρασε χθες στην αντεπίθεση απορρίπτοντας κάθε ευθύνη για αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων της χώρας, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times, όμως δεν σταματά εκεί. Ο Γεωργίου προειδοποιεί ότι αν βρεθεί ένοχος, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει προβλήματα με τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το χρέος.

Όπως δήλωσε στους FT, «Εάν ο υπολογισμός του δημοσίου χρέους κριθεί ότι είναι λάθος, μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για τη βιωσιμότητα και την ελάφρυνση του χρέους για την Ελλάδα από τους Ευρωπαίους εταίρους;», είπε.

«Δεν είναι λογικό. . . το συνετό πράγμα θα ήταν να διευθετηθούν όλα αυτά», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα ο Γεωργίου δήλωσε πως η απόφαση να ανακινηθεί η υπόθεση είναι πολύ ανησυχητική τόσο για την ελληνική κυβέρνηση όσο και τις χώρες μέλη της Ε.Ε.

«Αν οι αξιωματούχοι μιας χώρας δεν μπορούν να διατηρούν ακριβή στατιστικά χωρίς το φόβο ότι θα συρθούν σε δικαστικές διαμάχες επί χρόνια, η ακεραιτότητα της Ε.Ε. και του οικονομικού συστήματος υπονομεύεται με κρίσιμο τρόπο».

Την ίδια ώρα, υπάρχει στο Facebook μια σελίδα που έχει τον τίτλο, «Στηρίξτε τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία – Ο Ανδρέας Γεωργίου απειλείται», με σχετικές αναρτήσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα