Δημοσιεύθηκε στις: Πα, Αυγ 12th, 2016

Χρ.Σπίρτζης στη ΝΔ:«Καρφώνεστε…»

09Aπάντηση έδωσε ο υπουργός Υποδομώνστη Νέα Δημοκρατία, με αφορμή την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  για τα όσα είπε ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

Αναλυτικά:

«Όλοι κατανοούμε την τακτική της σημερινής ΝΔ να απαλλαγεί από κάθε δυσάρεστη, αντιλαϊκή και αποτυχημένη πολιτική, με έμφαση αυτές που προσφάτως δέσμευσαν τη χώρα.

Όλοι κατανοούμε την σκοπιμότητα της προσπάθειας δόμησης ενός δήθεν μεταρρυθμιστικού προσωπείου της ΝΔ, για να μην τους προλάβουν οι υπέρμαχοι της «τεχνοκρατικής» ελίτ.

Αυτό που δεν κατανοούμε είναι πώς συνδυάζονται αυτές οι προσπάθειες με τη συνέχιση μιας ακροδεξιάς λαϊκίστικης τακτικής που στρεβλώνει τα λεγόμενα μας και όχι μιας πολιτικής αντιπαράθεσης που θα αναδείξει τις διαφωνίες μας. Τι θέλουν να κρύψουν;

Υπενθυμίζουμε στο γραφείο τύπου της ΝΔ, γιατί όπως όλοι ξέρουμε ΝΔ – Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ:

1. Το ΤΑΙΠΕΔ συγκροτήθηκε και λειτουργεί με δικές σας δεσμεύσεις, δικές σας επιλογές και δική σας υπηρεσιακή συγκρότηση, κυρίως από στελέχη του τραπεζικού τομέα, που θα επιστρέψουν στα τραπεζικά ιδρύματα που υπηρετούν.

2. Το Υπερταμείο συγκροτήθηκε, προκειμένου να μην πουληθεί όλη η δημόσια περιουσία, όπως εσείς είχατε συμφωνήσει και όπως εσείς πιστεύετε ότι θα έπρεπε.
3. Επαναλαμβάνουμε όσα ο Υπουργός είπε στη συνέντευξη του για τις ιδιωτικές επενδύσεις που σκόπιμα στρεβλώνετε:

«Αυτή είναι και η διαφορά μας από τη ΝΔ και τους συνοδοιπόρους της, τους δήθεν μεταρρυθμιστές. Η αλλαγή σελίδας δεν θα έρθει από επενδύσεις των ιδιωτών ή τουλάχιστον μόνο από επενδύσεις ιδιωτών.

Αυτός ο λαϊκίστικος νεοφιλελεύθερος δογματισμός δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ με επιτυχία, σε κανένα κράτος, σε καμία ιστορική στιγμή. Στο μόνο που έχει συμβάλει είναι η μεταβίβαση δημόσιου πλούτου σε λίγους, η συνέχιση της φτώχειας και η ανακύκλωση της ύφεσης.

Εμείς πιστεύουμε σε δημόσιες επενδύσεις που συμπαρασύρουν τον ιδιωτικό τομέα σε παραγωγική λογική. Πιστεύουμε στην συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα».

Προερχόμαστε από τον ιδιωτικό τομέα και στηριζόμαστε στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις που βρίσκονται και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα σε αντίθεση με τον νεοφιλελευθερισμό που βασίζεται στις μεταπρατικές δυνάμεις του αεριτζίδικου εμπορίου χρήματος. Αυτό που τα τελευταία χρόνια λένε «αγορές».

4. Καταλαβαίνουμε την ανησυχία σας για το ΠΑΣΟΚ της συγκυβέρνησης, αλλά μην το δείχνετε έτσι. Καρφώνεστε…

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ».

H ανακοίνωση της ΝΔ

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζεται πως «ο κ. Σπίρτζης εγείρει σήμερα σοβαρά πολιτικά και ηθικά ζητήματα, που ξεπερνούν κάθε προηγούμενο αμετροέπειας και διγλωσσίας», καθώς, όπως επισημαίνεται, «καταγγέλλει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο, ωστόσο, λειτουργεί με απόφαση της κυβέρνησης, και μάλιστα, στο πλαίσιο του Yπερταμείου, που οι ίδιοι συγκρότησαν για τα επόμενα 100 χρόνια».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο κ. Σπίρτζης εγκαλεί τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ, υποστηρίζοντας ότι «είναι προφανές πως θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τραπεζικών ιδρυμάτων», αντιτάσσεται, στις πολιτικές προσέλκυσης επενδύσεων, υποστηρίζοντας ότι «η αλλαγή σελίδας δεν θα έρθει από επενδύσεις των ιδιωτών», ενώ προσποιείται πως ξέχασε πως το μνημόνιο που τώρα εφαρμόζεται – το πιο επώδυνο από όλα – είναι εκείνο που οι ίδιοι προκάλεσαν με τις εγκληματικές πολιτικές τους, το πρώτο εξάμηνο του 2015 και οι ίδιοι υπέγραψαν.

«Εάν ο κ. Σπίρτζης, από το αντάρτικο στο ΠΑΣΟΚ, θέλει τώρα να περάσει στο αντάρτικο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας αφορά. Όταν, όμως, ως αρμόδιος υπουργός εναντιώνεται στις επενδύσεις, όταν συκοφαντεί, όταν υπονομεύει, δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο κανέναν. Ούτε βέβαια το βασικό υπεύθυνο για όλα αυτά, που είναι ο πολιτικός προϊστάμενός του κ. Τσίπρας» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo