Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε στη Συρία

0909Ένας Ρώσος στρατιώτης σκοτώθηκε στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 12 Αυγούστου, ο κυβερνήτης μιας περιφέρειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τον θάνατό του, που αυξάνει τον αριθμό των μελών των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων τα οποία έχουν σκοτωθεί στη χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής σε 19.

«Ο Ασκέρ Μπιτζόγιεφ πέθανε ηρωικά κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής αποστολής στη Συρία», έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram ο Γιούρι Κακόφ, κυβερνήτης της περιοχής Καμπαρντίνο-Μπαλκάρια, στον Καύκασο.
Στον στρατιώτη θα «απονεμηθεί μεταθανάτια το Βραβείο Ανδρείας με διάταγμα του (προέδρου της Ρωσίας) Βλαντίμιρ Πούτιν», πρόσθεσε.

Οι αρχές στην περιοχή από όπου καταγόταν ο Ρώσος στρατιώτης, τις οποίες επικαλέστηκε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ανέφεραν ότι απεβίωσε την 19η Μαΐου.

Μια έκθεση που είχε δοθεί στη δημοσιότητα τον Μάιο από την αμερικανική εταιρεία Stratfor, η οποία ειδικεύεται σε ζητήματα πληροφοριών, ανέφερε πως μια αεροπορική βάση που χρησιμοποιούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία, μεταξύ της Παλμύρας και της Χομς, υπέστη μεγάλες ζημιές όταν δέχθηκε επίθεση τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Με βάση δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μεταξύ της 14ης και της 17ης Μαΐου η εταιρεία εκτίμησε ότι τέσσερα ελικόπτερα και 20 φορτηγά καταστράφηκαν.

Ο ρωσικός στρατός, όμως, διέψευσε ότι έγινε επίθεση, διαβεβαιώνοντας ότι οι κρατήρες των εκρήξεων που διακρίνονταν στις δορυφορικές εικόνες υπήρχαν μήνες νωρίτερα.

Συνολικά, λαμβανομένης υπόψη και της σημερινής ανακοίνωσης του κυβερνήτη, 19 Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν σκοτωθεί στη Συρία αφότου η Ρωσία επενέβη στρατιωτικά στη χώρα αυτή στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2015 για να υποστηρίξει τον σύμμαχό της, τον σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η Ρωσία υπέστη τις βαρύτερες απώλειες την 1η Αυγούστου, όταν πέντε στελέχη του στρατού της σκοτώθηκαν στη συντριβή ενός ελικοπτέρου, το οποίο καταρρίφθηκε στη βορειοδυτική Συρία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα