Αλ.Τσίπρας:Το άρθρο των FT «η καλύτερη απάντηση στην καταστροφολογία»

Το δημοσίευμα των Financial Times που έκανε λόγο για θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας σχολίασε ο πρωθυπουργός.

«Η καλύτερη απάντηση στην καταστροφολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Twitter.

 

Το σημερινό δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times σημειώνει πως η χώρα ανακοίνωσε εντυπωσιακή εκτίναξη της οικονομικής ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο.

O τίτλος του άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση των FT είχε τίτλο «Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη».

Το βρετανικό μέσο σημείωνε πως η χώρα ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή εκτίναξη της οικονομικής ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Ειδικότερα το άρθρο εστιάζει στην οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας . χαρακτηρίζοντας εκπληκτική την πρόοδο που έχει γίνει το δεύτερο τρίμηνο.

Η Ελλάδα ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε αντίθεση με τις προβλέψεις για μείωση 0,2%. Αναθεώρησε, επίσης, προς τα επάνω τους αριθμούς για το πρώτο φετινό τρίμηνο, από μείωση 0,5% σε μείωση 0,1%, σημειώνει η βρετανική οικονομική εφημερίδα.

Και πάλι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση, όμως ο αριθμός αυτός δείχνει πολύ μεγαλύτερη ευρωστία, σε σχέση με την πτώση κατά 1,8% που προέβλεπαν οικονομολόγοι και την μείωση κατά 1,3% που είχε ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο.

Οι Financial Times σημειώνουν πως η οικονομική ανάπτυξη έχει ζωτική σημασία για να μειωθεί το ελληνικό χρέος, που τρέχει με 180% του ΑΕΠ.

Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 30% αφότου άρχισε η χρηματοοικονομική κρίση το 2008, όμως παρατηρητές λένε πως ελπίζουν ότι η ανάκαμψη είναι τώρα ορατή. Οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί αναμένουν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τον ερχόμενο χρόνο στην ανάπτυξη, αν και δεν συμφωνούν για τον ρυθμό των αυξήσεων, σημειώνουν οι Financial Times.

Η θέση των υπόλοιπων κομμάτων:

ΚΚΕ: Εκθέτουν την κυβέρνηση, τη Ν.Δ. και τα άλλα αστικά κόμματα

«Οι ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για ύφεση στην ελληνική οικονομία, αλλά και της Eurostat για επιβράδυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας εκθέτουν τόσο την κυβέρνηση όσο και τη Ν.Δ. και τα άλλα αστικά κόμματα», αναφέρει το ΚΚΕ.

«Αποδεικνύουν ότι η πορεία της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται έτσι κι αλλιώς από την ευρωπαϊκή καπιταλιστική οικονομία, ότι η όποια ανάκαμψη θα είναι αναιμική και πάνω απ’ όλα θα την πληρώσει ακριβά ο ελληνικός λαός, με βαριά μέτρα υπέρ του κεφαλαίου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ένωση Κεντρώων: Κάνουμε το χρέος μας για τον φτωχό λαό

«Όταν εδώ και μήνες η Ένωση Κεντρώων πρότεινε τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, ήταν γιατί ξέραμε τις δυσκολίες για την οικονομία και την απουσία επενδύσεων. Την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι ονειρεύονταν αυτοδυναμίες και ενισχυμένη αναλογική», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Κεντρώων.

Ο Γιάννης Καλλιάνος υπογράμμισε ότι «ο λαός τώρα θα καταλάβει ότι εμείς δεν στηρίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουμε την Ελλάδα και κάνουμε το χρέος μας για τον φτωχό λαό».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα