Δοκιμάζονται οι σχέσεις ΗΠΑ-Πακιστάν

88987Το αμερικανικό Πεντάγωνο δε θα καταβάλει αποζημιώσεις 300 εκατ. δολαρίων στο Πακιστάν, μετά την απόφαση του υπουργού Άμυνας, Άς Κάρτερ να δηλώσει στο Κογκρέσο ότι η αναφερόμενη χώρα δε λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα κατά του δικτύου Χακάνι, σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου.

Οι σχέσεις των δύο χωρών, δοκιμάζονται σκληρά την τελευταία δεκαετία με τους Αμερικανούς αξιωματούχους να στιγματίζουν την “απροθυμία” του Ισλαμαμπάντ να αναλάβει ουσιαστική δράση κατά ισλαμικών ομάδων όπως, οι Ταλιμπάν, αλλά και το δίκτυο Χακάνι.

“Τα χρήματα αυτά, δεν είναι δυνατό να δοθούν στην κυβέρνηση του Πακιστάν κατά την περίοδο αυτή, καθώς ο Αμερικανός ΥΠΑΜ δεν έχει επιβεβαιώσει ότι η χώρα λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα κατά του δικτύου Χακάνι,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Άνταμ Σταμπ.

Τα κεφάλαια αυτά, προέρχονται από ειδικό πρόγραμμα του πενταγώνου (CSF) που προβλέπει την καταβολή αποζημιώσεων από τις ΗΠΑ στους συμμάχους τους, προκειμένου να καλύψουν το οικονομικό κόστος της εφαρμογής μέτρων κατά της δράσης τρομοκρατικών οργανώσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα