Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Αυγ 3rd, 2016

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Α΄Θεσσαλονίκης:Tο κόμμα μας ουδέποτε υποστήριξε την καταστολή και τις μαζικές συλλήψεις

ÐÑÏÅÊËÏÃÉÊÇ ÓÕÃÊÅÍÔÑÙÓÇ ÓÕÑÉÆÁ / ÅÍÙÔÉÊÏ ÊÏÉÍÙÍÉÊÏ ÌÅÔÙÐÏ ÓÔÇÍ ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ ÌÅ ÏÌÉËÇÔÇ ÔÏÍ ÅÐÉÊÅÖÁËÇÓ ÔÏÕ ÓÕÍÄÕÁÓÌÏÕ, ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ/PHASMA/Á.ÌÉ×ÁÇËÉÄÇÓ

Με αφορμή τη δήλωση του σ. Κ. Χρυσόγονου, μέλους της ΚΕ και ευρωβουλευτή του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης υπενθυμίζει σε όσους διαφώνησαν ή εξακολουθούν να διαφωνούν με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος για την επιχείρηση εκκένωσης των κατειλημμένων κτιρίων της Θεσσαλονίκης, ότι το κόμμα μας ουδέποτε υποστήριξε την καταστολή και τις πρακτικές των μαζικών συλλήψεων και των μαζικών δικών.

Η πολιτική της μηδενικής ανοχής και της αντιμετώπισης κινητοποιήσεων με χημικά και ρόπαλα ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους που κυβέρνησαν πριν το 2015.

Η επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από ενέργειες όπως οι συγκεκριμένες καταλήψεις, οφείλουν να γίνονται με κατανόηση, διάλογο και συνεννόηση όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Άλλωστε η αποτελεσματικότητα της μεθόδου που τελικά επιλέχτηκε, ελέγχεται, αφού δημιούργησε μια σειρά από άλλα προβλήματα.

Τέλος, με την ευκαιρία θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η πόλη μας θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση εάν όλοι αυτοί που σήμερα εμφανίζονται υπέρμαχοι της τήρησης της δήθεν νομιμότητας, καθίζοντας στο εδώλιο των δικαστηρίων τους καταληψίες, επιδείκνυαν την ίδια ευαισθησία στην κατάληψη από ιδιώτες κάθε σπιθαμής ελεύθερου, δημόσιου, κοινωνικού χώρου.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo