Ευ.Τσακαλώτος:Δεν θα πάρουμε νέα μέτρα

009Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής που κυρώνει ευρωπαϊκή οδηγία για την κεφαλαιαγορά,σε ερώτηση του  βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη για το αν  ισχύει ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα,απάντησε ότι “σαφώς” και δεν θα γίνει κάτι τέτοιο.

Ο Ευ.Τσακαλώτος σημείωσε επίσης, ότι τα στοιχεία για το νέο μεσοπρόθεσμο και τα πρωτογενή πλεονάσματα θα έχουν οριστικοποιηθεί στο τέλος του χρόνου και θα εξαρτηθούν και από το αν το ΔΝΤ θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους μεγαλύτερη ρύθμιση του χρέους.

Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου που κυρώνει ευρωπαϊκή οδηγία για την κεφαλαιαγορά, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης ρώτησε τον υπουργό αν ισχύει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα. «Σαφώς», απάντησε ο κ. Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι το νέο μεσοπρόθεσμο είναι για το τέλος του έτους και εξαρτάται από τον καθορισμό των πλεονασμάτων που είναι υπό διαπραγμάτευση. «Είναι θέμα διαπραγμάτευσης πώς θα χειριστούμε το θέμα. Κανονικά είναι για το τέλος του χρόνου που θα ξέρουμε αν έχει καλυφθεί το ΔΝΤ ή αν θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους και άλλα μέτρα για το χρέος», είπε, σημειώνοντας πως «επειδή έχουμε ενδιάμεση συμφωνία για το χρέος ακόμη συζητάμε τους αριθμούς».

Για το συμπληρωματικό μνημόνιο ο ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε ότι «το ψηφίσαμε στις 22 Μαΐου, ήταν μέρος του πολυνομοσχεδίου. Είναι στον δημόσιο χώρο» και επομένως δεν υπάρχει θέμα δημοσιοποίησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα